Regija
PROMOCIJA VELEUČILIŠTA LAVOSLAV RUŽIČKA

Vukovarski studentski dom popunjen 70 posto
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Istraživanje je pokazalo kako se na Veleučilištu obrazuje pedeset posto studenata izvan šireg vukovarskog područja

Dvorana Hrvatskog doma Vukovar jučer je bila pretijesna da primi sve članove obitelji i prijatelje stručnih prvostupnika i diplomiranih fizioterapeuta vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička, koji su im došli još jednom čestitati na vrijednim rezultatima.

Studentski grad
Ukupno je promovirano 227 promovenata, među kojima su 54 prvostupnika ekonomije, 44 javne uprave i 96 fizioterapije te 33 diplomirana fizioterapeuta. Dekan Veleučilišta Željko Sudarić naglasio je kako prvi put organiziraju promociju diplomiranih fizioterapeuta te izrazio uvjerenje kako će u bliskoj budućnosti otvoriti i nastavak za preostala dva studija, što bi u konačnici povećalo broj studenata u Vukovaru.

- Svaki uspjeh naših studenata iznimno nas veseli i nadamo se kako će nakon današnjeg dana pronaći svoje mjesto na tržištu rada. Bilo bi nam drago kada bi to bilo u Vukovaru, Vukovarsko-srijemskoj županiji, ili drugdje na području Republike Hrvatske - rekao je Sudarić, dodajući kako je, bez obzira na demografsku sliku koja u cijeloj zemlji nije dobra, zadovoljan ovogodišnjim upisom studenata kojih je ove akademske godine 850 na vukovarskom Veleučilištu. Naveo je kako bi bili još sretniji da je upisano više studenata.

- Vjerujem kako će projektom obnove Radničkog doma u Borovu naselju i povećanjem broja studijskih programa na Veleučilištu biti povećan i broj studenata, čime ćemo postati pravi mali studentski grad, izjavio je i istaknuo kako najveći interes studenata vlada za studij fizioterapije, koji je u grad na Dunavu privukao mlade ljude iz cijele Hrvatske.

Dom 300 - 400 kuna
Podsjetio je kako je nedavno u Vukovaru otvoren Studentski dom Leopold (prvi studentski dom u Vukovarsko-srijemskoj županiji), i naveo kako je nakon dva kruga natječaja popunjeno oko 70 posto kapaciteta doma. Ukupni je kapacitet 108 smještajnih jedinica u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, od kojih su dvije prilagođene potrebama osoba s invaliditetom. Cijena smještaja iznosi 300 - 400 kuna, ovisno o sobi, što Sudarić drži posve realnim i prihvatljivim iznosom.

- Nadam se kako će dom privući studente ne samo iz cijele Hrvatske nego i iz okolnih zemalja. Kako je otvorenje doma kasnilo, a samim tim i natječaji za smještaj, smatram kako je 70 posto popunjenosti za prvu godinu rada posve zadovoljavajuće, a isto razmišljaju i mjerodavni u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a, kao i Agenciji SAFU - naglasio je dekan. Prije gradnje studentskog doma obavljeno je istraživanje koje je pokazalo kako se na Veleučilištu obrazuje 50 posto studenata izvan šireg vukovarskog područja, pa je sukladno tomu i određen njegov kapacitet.

Natječaje za ovu akademsku godinu više neće raspisivati, a popunjavat će ga u skladu s potrebama vanjskih predavača i studenata.

Dragana Korpoš
prvi put
Promovirana su 33 diplomirana fizioterapeuta
U domu su i Erasmus plus studenti
Iz Veleučilišta navode kako su dobili dopuštenje da studentski dom mogu iznajmljivati studentima iz programa ‘Erasmus +’. U ovom trenutku imaju jednoga studenta iz Belgije na studiju fizioterapije, najavljen je dolazak troje studenata iz Finske, a preko posebnog programa na Veleučilištu Lavoslav Ružička imat će goste iz Gruzije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Ukupno je riječ o deset studenata iz drugih zemalja koji će u Vukovaru biti tri mjeseca, a Sudarić iznimno značajnim drži što će im moći ponuditi smještaj u Studentskom domu Leopold.
Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike