Crna kronika
PROMETNA NESREĆA U VELIKOJ

Držala dijete u naručju i zebru prešla na crveno, udario ju auto
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
VELIKA

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Velikoj, u četvrtak oko 15.40 sati 26-godišnja je pješakinja s djetetom u naručju prelazila cestu dok joj je na semaforu gorjelo crveno svjetlo. U nju je udario automobil Lada, požeških registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,24 promila upravljao 49-godišnjak. Nakon nesreće vozač je pobjegao, no policija ga je, zahvaljujući dobrom opisu automobila, ubrzo pronašla. U nesreći je 26-godišnjakinja, srećom, lakše ozlijeđena. Vozač automobila zaradio je dvije prijave, zbog vožnje pod utjecajem alkohola i bijega s mjesta nesreće, a protiv pješakinje zbog nepoštovanja svjetlosnih prometnih znakova.

Iz Policijske uprave požeško-slavonske pozivaju vozače da povećaju oprez zbog pješaka u prometu.
- Pješačkom prijelazu približavajte se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožavate pješake, odnosno tako da možete zaustaviti svoje vozilo kako biste propustili pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Zaustavite vozilo ispred pješačkog prijelaza kada pješaci pokazuju namjeru prelaska preko obilježenog pješačkog prijelaza, a posebice djeca, stare i iznemogle osobe, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom i kad tek stupaju na pješački prijelaz. Obratite pozornost na pješake pri vožnji unatrag jer pješaci često nisu u prvi trenutak vidljivi, te obratite pozornost na pješake pri pretjecanju vozila, posebice kada uočite da vozilo u drugom kolničkom traku usporava ili staje jer postoji mogućnost da drugi vozač propušta pješaka na prometnici, gdje su dva kolnička traka u jednom smjeru. Obavezno zaustavite vozilo kada uočite da je drugo vozilo stalo ispred obilježenog pješačkog prijelaza - upozorio je Goran Matijević iz PU požeško-slavonske.S.Lacić
NA PROMETNOJ CESTI NEMA IGRANJA
Kada na cesti nema pješačkog prijelaza, preko kolnika pješaci moraju prelaziti oprezno i najkraćim putem, no tek nakon što su se uvjerili da to mogu učiniti na siguran način i to tako da ne ometaju promet vozila. "Ako se krećete kolnikom na javnoj cesti izvan naselja, hodajte uz lijevi rub kolnika u smjeru kretanja, a noću imajte reflektirajuću odjeću. Na kolniku je zabranjeno igranje, vožnja dječjim biciklom, romobilom i koturaljkama, kao i sanjkanje, skijanje i slične aktivnosti", upozoravaju iz policije.
Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

Najčitanije iz rubrike