Mozaik
ADVENTSKI KONCERT U POŽEGI

Zbor Vila Velebita slavio 20 godina
Objavljeno 15. prosinca, 2018.
Ponovno je dvorana Gradskog kazališta bila premala da primi sve koji su željeli poslušati i pogledati Adventski koncert Mješovitog pjevačkog zbora Vila Velebita. Uvijek je tako na njihovim božićnim koncertima, a posebno ove godine kada se obilježavao i jubilej - 20 godina rada Mješovitog pjevačkog zbora, koji djeluje u sklopu Ličkog zavičajnog društva Vila Velebita Požega.

- Tijekom ovih 20 godina zbor je napredovao kvalitativno i repertoarski širio svoj program. Posebno se velika pozornost davala ličkoj pjesmi i glazbenoj baštini Like koja u ovim krajevima prije nije bila dobro poznata. Upravo kroz ove godine rada društva i zbora to se promijenilo. Ovaj jubilarni koncert upravo je sublimat tog cijelog rada pripremljen za vjerne posjetitelje - istaknuo je predsjednik LZD Vila Velebita, prof. dr. sc. Josip Fajdić, koji je u uvodnoj riječi istaknuo da je zbor gostovao sa svojim repertoarom diljem Hrvatske, ali i u deset europskih i država okruženja, od Poljske, Austrije, Švicarske, Mađarske, Slovenije, do BiH, Srbije i Boke Kotorske u Crnoj Gori. Posebno se zahvalio gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji na financijskoj potpori njihovom radu, gostovanjima i putovanjima.

Posebno pohvalivši sve članove LZD Vila Velebita kao jedne od najaktivnijih udruga na području grada Požege, uime Grada Požege posjetiteljima se obratio, a članovima Zbora čestitao jubilej, zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

- Vrijeme je kad iščekujemo Božić, kada iščekujemo radosni kršćanski blagdan, kada se obraćamo svojim obiteljima, vrijeme je darivanja, a upravo je ovaj koncert dar za sve nas. Već cijeli niz godina oni nas daruju u ovo predblagdansko vrijeme i vjerujem da ćemo svi uživati. Želim da se i ubuduće ugodno osjećati na ovim koncertima - rekao je Troha.

Uz Mješoviti pjevački zbor pod ravnanjem Monike Sakač Botički u pratnji je svirao Tamburaški orkestar Glazbene škole Požega pod ravnanjem Saše Botički. Kao solisti nastupili su Gabrijela Mijatović, Vlado Bauer, Doris Devčić, Antun Glasnović, solist na samici Luka Juriša, ali i veliki prijatelj Ličana, poznati osječki pjevač Stjepan Jeršek Štef. Posebne gošće koncerta bile su članice ženske klape Stentoria iz Daruvara koje su izvele niz skladbi slavonskog i dalmatinskog izričaja kojima je ovo bio i prvi nastup u Požegi. AGM Kruna
Ovaj jubilarni koncert upravo je sublimat tog cijelog rada pripremljen za vjerne posjetitelje
Možda ste propustili...

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike