Mozaik
GLAZBA I DONACIJE

U Slatini božićni koncert engleskih humanitaraca
Objavljeno 15. prosinca, 2018.
Organizator je humanitarna udruga Living Life iz Eastbournea koja od 1998. donira Slatini

Slatina je bila domaćin neobičnoga božićnog donacijskog koncerta koji je pokazao da nema jezične ni bilo koje druge barijere kad je u pitanju dobra glazba i dobro raspoloženje.

Koncert su održali Englezi Anthony Trott i Stephen Pamphilon, koji su oduševili sve nazočne u kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta. Članovi engleske humanitarne udruge Living Life iz grada Eastbournea i predsjednik Michael Trott poznati su u Slatini, jer ta udruga od 1998. Gradskom društvu Crvenoga križa Slatina doprema humanitarnu pomoć, ili donira novac za poklon-pakete obiteljima u potrebi. Posebno su poznati po božićnim poklonima u kutijama za cipele, koje oni zovu Gift of Love (Dar ljubavi), a koje svake godine prikupljaju od rujna, dopremaju u božićno vrijeme i dijele djeci u školama i domovima. Ove godine podijeljeno je oko tisuću takvih paketića. Trenutačno u Slatini boravi čak 14 članova te udruge različite dobi, a među njima su i djeca koju su posvojili Michael Trott i njegova supruga. Supružnici Trott bave se specifičnom socijalnom djelatnošću i supervizori su za udomiteljstvo djece s posebnim potrebama. Imaju svoju odraslu i posvojenu djecu, i cijeli su svoj život i sve aktivnosti podredili djeci.

Ove godine Michael Trott i njegova udruga prvi put odlučili su građanima Slatine darivati božićni koncert u vlastitoj režiji, koji su također nazvali Dar ljubavi. Oni su iz svoje zemlje o vlastitom trošku dopremili instrumente i potrebne uređaje, što bi kod nas malo tko to učinio. Glavna zvijezda bio je Michaelov brat, gitarist i pjevač Anthony Trott, inače građevinski poduzetnik. Pratio ga je Stephen Pamphilon, u nekoliko pjesama kao pjevač uključio se i Michael, a ostali članovi udruge bili su animatorska pratnja.

Izveli su gosti i dobročinitelji iz Engleske nekoliko tradicionalnih i modernih, našoj publici uglavnom nepoznatih božićnih pjesama, ali odmah su pridobili i djecu i odrasle zbog izuzetne sposobnosti animiranja publike. U drugom dijelu programa izveli su nekoliko pjesama kojima su one starije podsjetili su na dobra stara vremena.

Poseban doprinos ljepoti glazbenog doživljaja dali su Miroslav i Pero Pavlović, slabovidna braća koja su osnovala glazbenu skupinu Otkazani let.

Petar Žarković
Možda ste propustili...

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

Najčitanije iz rubrike