Učionica
PROVEDBA INTERNOGA NATJEČAJA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU ZA PRIJAVU ZNANSTVENOISTRAŽIVAČKIH I UMJETNIČKIH PROJEKATA UNIOS - ZUP 2018

Potpisani ugovori s nositeljima izabranih 38 projekata vrijednih 1,5 milijuna kuna
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku raspisalo je 5. travnja 2018. godine Interni natječaj za prijavu znanstvenoistraživačkih i umjetničkih projekata UNIOS - ZUP 2018 u okviru četiriju skupina: Interdisciplinarni istraživački projekti, Istraživački projekti, Projekti s gospodarstvom i Projekti mladih istraživača.

Evaluacija projekata obavljena je na osnovi recenzija dvaju recenzenta, i to jednoga recenzenta sa Sveučilišta u Osijeku i jednoga s institucije koja nije sastavnica Sveučilišta. Sveučilište je zaprimilo ukupno 119 projektnih prijedloga znanstveno-nastavnih sastavnica i umjetničko-nastavne/znanstvene sastavnice Sveučilišta u Osijeku. Senat je Sveučilišta 30. listopada 2018. donio Odluku o financiranju 38 znanstvenoistraživačkih i umjetničkih projekata znanstveno-nastavnih sastavnica i umjetničko-nastavne/znanstvene sastavnice Sveučilišta u Osijeku temeljem Internoga natječaja UNIOS-ZUP 2018 u okviru četiriju skupine projekata.

Svečano potpisivanje Ugovora o suradnji radi provedbe znanstvenoistraživačkih/umjetničkih projekata UNIOS - ZUP 2018 održano je dana 19. studenoga 2018. u vijećnici Rektorata Sveučilišta u Osijeku. Tom je prigodom rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac istaknuo kako je uvjeren da će odobreni projekti rezultirati većim brojem objavljenih znanstvenih radova u svjetski priznatim časopisima što će zasigurno doprinijeti povećanju ugleda i vidljivosti Sveučilišta u Osijeku te poboljšati njegovo pozicioniranje na ljestvicama poretka sveučilišta.
Sonja VILA, Dragica STEINDL
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike