Sport
IVICA TUCAK IZBORNIK HRVATSKIH VATERPOLISTA

Poraz u ruletu penala je nebitan, u Nišu smo odigrali fantastičnu utakmicu
Objavljeno 13. prosinca, 2018.

Unatoč porazu hrvatska vaterpolska reprezentacija zadovoljna je napustila Niš. Naime, na tamošnjem bazenu Čair odigrano je treće kolo skupine D Svjetske lige. Bio je to vaterpolski klasik: Srbija protiv Hrvatske. Naša reprezentacija vodila je cijelo vrijeme susreta, osim na samom početku, kada su domaći poveli sa 1:0. Potom je Hrvatska uglavnom držala prednost, a junak u srbijanskim redovima bio je Dušan Mandić, koji je dvije sekunde prije kraja pogodio za 7:7 pa se pristupilo izvođenju peteraca, u kojem su Srbi ipak došli do pobjede. Na kraju je rezultat bio 11:9 (1:3, 3:2, 1:1, 2:1/4:2). Unatoč porazu u Nišu izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak bio je zadovoljan nastupom svojih igrača. Nakon susreta pohvalio je svoje izabranike te čestitao domaćinu na pobjedi.

- Imali smo pobjedu, cijelu utakmicu kontrolirali smo igru i rezultat, no, na žalost, u nekim ključnim trenutcima nismo to uspjeli kapitalizirati. Imali smo i peterac na prednost od jedan razlike, dvije minute do kraja da zaključimo utakmicu definitivno, no nismo uspjeli postići pogodak. Međutim, mislim da smo odigrali fantastičnu utakmicu - izjavio je u razgovoru za HRT izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon poraza nakon ruleta peteraca u Svjetskoj ligi/Europa kupu.

Naime, ove je sezone nadmetanje u Svjetskoj ligi modificirano kada je riječ o Europi. Naime, 14 momčadi podijeljeno je u četiri skupine, iz kojih će po dvije prvoplasirane izboriti plasman na završni turnir Europa kupa, a s tog završnog turnira četiri najbolje momčadi ostvarit će pravo sudjelovanja na završnom turniru Svjetske lige.

I za Tucaka je, naravno, svaki susret sa Srbijom velik izazov.

- Utakmica između Hrvatske i Srbije je, što bi se reklo, creme de la creme vaterpolskog sporta. Ovaj rulet penala potpuno je nebitan u rezultatskom smislu, odnosno bitan je da iz njega izvučemo neke pouke, ali zaista smo odigrali fantastičnu utakmicu - rekao je Tucak našem novinaru, dodavši kako je nedostajalo malo sreće i koncentracije.

- Rekao sam već i prije utakmice da ona u rezultatskom smislu nije toliko važna, da i mi i oni prolazimo dalje, a hoćemo li u Europa kupu ići na Grke ili Španjolce, potpuno je svejedno. Nama je bilo bitno da odigramo vrhunsku utakmicu, a to smo i napravili. Žao mi je što nismo pobijedili jer smo od početka do kraja kontrolirali i igru i rezultat. Na žalost, nedostajalo je malo sreće - zaključio je izbornik hrvatskih vaterpolista.

Uzvratna utakmica odigrat će se 12. ožujka u Sisku, koji je izabran za Europski grad sporta 2019. K.Lacković
Uzvratna utakmica odigrat će se 12. ožujka u Sisku, koji je izabran za Europski grad sporta 2019.
Najčitanije iz rubrike