Sport
OSJEČKE RITMIČARKE ZAVRŠILE SEZONU

Od godine se oprostile medaljama u Ljubljani
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Ritmičke gimnastičarke polako završavaju sezonu, a pretkraj 2018. okupile su se u Ljubljani, gdje je održano vrlo jako i ugledno MOSTE natjecanje pod okriljem FIGE. U susjednoj Sloveniji nastupale su i ritmičarke iz osječkog Ronda, trenerica Branka Stojković kaže "nije bilo loše, ali moglo je i bolje".


U mini B programu, koji se zove "mini Cvetka", u sjećanje na mladu domaću ritmičarku Cvetku, koja je izgubila borbu s teškom bolešću, u 2010. godištu Rondo je predstavljala Lara Halusek i osvojila drugo mjesto u vježbi bez rekvizita. Među B juniorkama (2003./2004. godište) Patricija Mate osvojila je prvo mjesto u obruču te šesto u višeboju. Među djevojčicama 2007./2008. godišta nastupila je Helena Slovaček te bila brončana u vježbi s obručem i četvrta u višeboju.


Osječanke su imale i medalju u A programu, a osvojila ju je Iva Lišnić. U konkurenciji ritmičarki 2009. godišta Iva je bila druga u obruču i šesta u višeboju, a Petra Crljenić četvrta u obruču i peta u višeboju. Od Ive Janjić (2007.) očekivale su se medalje, ali ona u Ljubljani nije imala svoj dan. Rekviziti su joj ispadali pa je Iva završila na petom mjestu u vježbi s loptom, bila je šesta u obruči i deseta u višeboju. Možda je i trema učinila svoje, ljubljansko natjecanje tradicionalno je "reprezentativni izlog", Iva je kao kandidatkinja za reprezentaciju Hrvatske bila pod posebnim povećalom pa joj je to možda bio dodatni uteg.
Nakon Ljubljane "rondašice" odlaze na zasluženi odmor, jer za njih je, što se tiče natjecanja, 2018. godina završena. Bila je ovo za osječki klub uspješna godina, jer na koje god su natjecanje djevojčice otišle, kući su se vratile s medaljama i pokalima. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike