Sport
PRVA HMNL

Osijek Kelme u Vrgorcu zaključuje jesen za zaborav
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Marin Smoje večeras (19.15) u Vrgorcu neće računati na Ivana Majića

Jesenski dio sezone, koji im nije bio baš za pamćenje, osječki malonogometaši zaključit će gostovanjem u Vrgorcu. Osječani su u takvoj poziciji da im je tako svejedno tko je s druge strane i gdje igraju. Svuda i protiv svakog trebaju pokušati uzeti nekakav plijen.

Vrgorac je ove sezone u dobroj formi, trenutačno su trećeplasirani, ali Osijek Kelme je tamo nerijetko znao iznenaditi. Prošle sezone, recimo, pobijedili su ih oba puta pa zbog toga ne treba unparijed "oplakati" momčad Marina Smoje.

- Da, prošle godine smo ih svladali u gostima odmah na startu. Nisu puno mijenjali momčad u odnosu prema tom susretu, međutim mi nismo isti. Iako, ako pogledamo dublje u tu našu negatvnu seriju, lako se dođe do zaključka gdje je naš problem. Od osam utakmica koje smo izgubili, vodili smo u pet. Većina poraza bila je u izjednačenim susretima. Nemamo širinu igračkog kadra i zbog toga ne možemo držati ritam cijelu utakmicu. Čim sam prisiljen mijenjati, padamo u probleme - kaže Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Pogled na ljestvicu uopće ne izgleda dobro, ali još ni kataklizmično. Osječani su pretposljednji s istim brojem bodova kao posljednjeplasirano Jesenje, a zona spasa, odnosno deveto mjesto, udaljeno je dostižnih pet bodova. Naravno, pod uvjetom da se konačno počnu osvajati bodovi.

- Nismo u bajnoj poziciji, ali još smo itekako živi kada je u pitanju bitka za očuvanje prvoligaškog statusa jer su nam drugi rezultati pomalo išli na ruku. Još se nitko od ugroženih momčadi nije ozbiljnije odlijepio. Zato nam je svejedno gdje i tko nam je protivnik. U svakoj utakmici imamo obvezu pokušati uzeti bod ili tri. Možda nas u Vrgorcu i sreća konačno bar malo pomazi. Vrgorac je iskusna momčad koja u svojim redovima ima Duška Martinca, koji je trenutačno prvi strijelac lige. Neće biti lako, ali nije ni nemoguća misija. Brine me samo kako ćemo se dokopati Vrgorca, jer najavljuju snijeg baš na pravcu kojim ćemo prolaziti - kaže Smoje.

Inače, Osijek će u Vrgorac bez Ivana Majića koji je iskazao želju za odlaskom, neizvjestan je i status Zvonimira Horvata, koji je zbog klupske suspenzije propustio susret protiv Squarea, a igrački kadar je ionako kratak. Međutim, Smoje se uzda u "skupljanje glava" jer je posljednje kolo prvog dijela sezone.

- Idemo probati iznenaditi Vrgorčane. Moramo vjerovati u to i pokušati pružiti najbolje što u ovom trenutku možemo dati. Imperativa, bez obzira na neugodnu poziciju u prvenstvu, nemamo. Ostala nam je ta jedna utakmica, vjerujem u svoju ekipu, a vratiti se s nekakvim plijenom bilo bi jako dobro. Već sad gledamo prema drugom dijelu sezone. Nećemo se samo tako pomiriti s ispadanjem, pa si zato moramo pokušati osigurati što bolju poziciju za ulazak u nastavak prvenstva koji će uslijediti sredinom siječnja - zaključuje Smoje.

Susret Vrgorac - Osijek Kelme igra se večeras u vrgoračkom Domu sportova s početku u 19.15 sati.D.Keler
TABLICA
1.NV Apfel       10       8       1       1       44:21       25

2.Square       10       6       1       3       35:23       19

3.Vrgorac       10       5       3       2       40:26       18

4.Futs. Dinamo       10       5       3       2       35:25       18

5.Crnica       10       4       5       1       36:29       17

6.Uspinjača G.       10       4       4       2       34:27       16

7.Universitas       10       4       3       3       24:21       15

8.Split       10       3       1       6       17:26       10

9.Brod 035       10       2       3       5       26:37       9

10.Alumnus       10       2       3       5       28:42       9

11.Os. Kelme       10       1       1       8       20:39       4

12.Jesenje       10       0       4       6       21:42       4
PAROVI 11. KOLA
U 11. kolu Prve hrvatske malonogometne lige sastaju se: Universitas (Split) - Futsal Dinamo (Zagreb), Vrgorac - Osijek Kelme, Square (Dubrovnik) - Crnica (Šibenik), Jesenje - Split, Brod 035 - Novo vrijeme Apfel (Makarska), Alumunus Sesvete - Uspinjača Gimka (Zagreb).
Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike