Regija
TEHNOLOŠKI PARK VINKOVCI

19 tvrtki u plusu i zapošljavaju
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
VINKOVCI - Godina je na izmaku, što je uvijek povod da se podvuče crta ispod učinjenog u godinu dana. S tom je namjerom vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić u pratnji suradnika obišao Tehnološki park u Vinkovcima gdje je smješteno 19 stanara različitih struka i zvanja.


- Na području grada Vinkovaca postojimo sedam godina, kapacitet nam je popunjen i imamo 19 stanara, a ono što je najvažnije - godinu završavamo pozitivno. Krenuli smo 2011., godinu dana kasnije smo osnovani, a 2016. godine popunili smo kapacitet i dobili nagradu za najbolju poduzetničku potpornu instituciju u Republici Hrvatskoj. Kad pogledamo u ovih sedam godina, mogu reći da su bile teške, ali od 2016. pa sve do danas ide nabolje. S ovom godinom imamo potpisanih 19 ugovora u procesu inkubacije. Bitno je naglasiti da su sve tvrtke pozitivno poslovale, ni jedna nije u blokadi. Sve su tvrtke unatrag dvije godine povećale svoje prihode, samim tim povećale su i broj radnih mjesta. U tih 19 tvrtki zaposleno je oko 50 osoba, što je 16 više u odnosu prema prethodnom stanju, a koje su visokoobrazovane osobe. Svi stanari našeg Tehnološkog parka govore kako im je potrebno više prostora, da bi za nekih 50 posto povećali broj radnih mjesta te im je potreban stručni kadar - rekao je Josip Gilja, direktor Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o.


Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić nije krio zadovoljstvo zatečenim nakon obilaska te je ovom prigodom istaknuo:
- Puno je lijepih i pozitivnih priča, tvrtke koje su pronašle u tom svijetu biznisa mjesto pod suncem ovdje u Vinkovcima opstaju, rade i šire se te imaju neke nove pravce. Ovdje je 19 stanara koji ostvaruju lijepe rezultate, ali ono što je bitno, treba im dati malo poticaje, vidjeti što rade, jer Grad mora težiti tome da ima ovakve tvrtke koje će pridonijeti budućem razvoju. Mi ćemo u sljedećem vremenu, kada završimo novi Poduzetnički inkubator, dobiti još 40-ak mjesta za djelovanje, tako da bi to onda bila odlična priča koja će zadovoljiti 50 gospodarstvenika, novih na tržištu. Malo smo ih obišli da vidimo možemo li još nešto pridonijeti njihovu lakšem poslovanju - rekao je Bosančić. M. Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike