Osijek
ZELENI ČETVRTAK NA GLAVNOJ TRŽNICI

Kupinovo vino za bolju krvnu sliku
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Organizatori manifestacije Zeleni četvrtak nisu ni ovaj tjedan propustili posjetiteljima ponuditi nešto ekološki, domaće i posebno zdravo. Naime, sa svojim kupinovim vinom predstavila se Marica Završki, vlasnica istoimenog OPG-a, koja se obiteljskom proizvodnjom kupinova vina bavi već punih 15 godina.

- Poznato je da je kupinovo vino vrlo zdravo i upravo najveći dio kupaca, bilo da su oni redoviti ili novi, kupuje to vino upravo zbog poboljšanja svoje krvne slike. Mnogi su prepoznali naše kupinovo vino, odnosno njegovu kvalitetu i rado nam se vraćaju – poručila je Završki dodajući da je i cijena prilagođena kupcima pa tako 7,5 dl stoji 50, a pola litre kupinovog vina 40 kuna. Inače, osim za krv, umjereno konzumiranje kupinova vina smanjuje rizik od malignih bolesti, poput raka crijeva ili dojke, ali i štiti srce i krvne žile te snižava loš kolesterol i također pomaže kod pretilosti. Inače, uz kupinovo vino, OPG Završki bavi se i proizvodnjom pekmeza od kupine te kupinova soka, no naša sugovornica kaže kako su se ove godine kupine smrznule pa je stoga i proizvodnja znatno manja. Odlučili su se stoga tek za proizvodnju kupinova vina, jer je ono i jedno od traženijih. Naime, kaže kako zaliha nema te je u ponudi ovogodišnja proizvodnja.

A posjetitelji su jučer mogli kušati i specijalitete domaćina – vafle s kupinovim vinom, palačinke i vinske štapiće te kuhano vino s klinčićima. M. Mihelić
Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike