Ekonomija
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za ruralni turizam 26 potpora
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Osječko-baranjski župan Ivan Anušić jučer je potpisao ugovore o dodjeli 26 potpora za razvoj ruralnog turizma. Potpore su dobile turističke zajednice, ribolovna društva, OPG-ovi, obrti, udruge...
Župan je istaknuo kako je strategija Županije razvoj kontinentalnog turizma, a dodjela potpora ujedno je priprema za održavanje Dana hrvatskog turizma, koji će se održati u Osijeku prvog tjedna listopada iduće godine i to prvi put u kontinentalnom dijelu Hrvatske.
- Želimo u skoroj budućnosti pozicionirati Osječko-baranjsku županiju na karti ruralnog kontinentalnog turizma ne samo na razini Hrvatske nego i na razini Europe i svijeta. Radimo na proširenju naše turističke ponude, radimo na brendiranju naših proizvoda i naših destinacija i uvjeren sam da ćemo u idućem razdoblju potpuno promijeniti sliku turističke ponude Osječko-baranjske županije - rekao je Župan.
Kako je pojasnila Tatjana Roth, pročelnica županijskog Upravnog odjela za kontinentalni turizam, u proračunu Osječko-baranjske županije za 2018. godinu osigurano je za potpore ruralnom turizmu 1,3 milijuna kuna i do kraja godine one će sve biti isplaćene.
Jučer potpisani ugovori iznose ukupno 261.900 kuna, od čega je za manifestacije namijenjeno 106.900 kuna, za enološku i gastronomsku ponudu 44.500 kuna i za unaprjeđenje i razvoj 110.500 kuna. U proračunu je za te svrhe ostalo još oko 500.000 kuna, rekla je pročelnica Toth i dodala kako je ove godine na području Županije registrirano oko 600 novih smještajnih kapaciteta i otvoreno 70 novih objekata.J.Nikolić
Možda ste propustili...

KUPCIMA NA RASPOLAGANJU VIŠE OD 65.000 PROIZVODA U OSAM PRODAJNIH KATEGORIJA

U PEVEX-u 15 % popusta na sve cijene

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

2

HRVOJE STOJIĆ, EKONOMSKI ANALITIČAR HUP-A

Turisti u Hrvatskoj troše oko 150 eura dnevno, u Italiji i Španjolskoj prosječno 250, a u Francuskoj 550

3

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora