Tehno
U ALGEBRI

Digitalni zimski programi
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Autori programa i mentori pripremili su radionice u trajanju od dva, tri, ili pet dana, a dostupni su termini već krajem prosinca (27. i 28. prosinca) te u siječnju (2.-3. siječnja, odnosno 7.-11. siječnja).


Polaznike Digitalne zimske škole očekuje i posebno iznenađenje: djeca će na poklon dobiti komplete koji sadrže VR naočale za virtualnu stvarnost i grafički tablet Genius Easypen i405x, što je oprema koja se i inače koristi na nastavi Digitalne akademije.


Tijekom Digitalne zimske škole djeca će, ovisno o uzrastu, stjecati razna znanja iz područja digitalnih tehnologija, radeći pritom na zadacima i projektima koji stimuliraju kreativnost i logičko razmišljanje. Najmlađi (djeca od 1. do 3. razreda), učit će osnove virtualne stvarnosti i izrađivati svoje prve 3D modele te će koristiti i VR naočale kako bi, možda i prvi put, iskusili virtualnu stvarnost. U duljoj inačici programa susrest će se i s robotima (Q-bot), znat će definirati njegove osnovne dijelove, izrađivat će vlastite staze za robota i rješavati problemske zadatke. Polaznici koji se odluče za petodnevni program sudjelovat će na svim aktivnostima.


Djeca uzrasta od 4. do 6. razreda također će se upoznati s osnovama robotike, jer će izraditi svojeg vlastitog 3D robota od lego-kockica, kojeg će potom oživjeti korištenjem alata LEGO Digital Designer. Osim toga, naučit će izrađivati i jednostavne web-stranice te će se u tom procesu upoznati sa svim važnim pojmovima vezanim uz web. U trodnevnoj verziji programa Digitalne zimske škole ovaj uzrast djece radit će također s robotima.


Digitalna zimska škola za djecu 7. i 8. razreda u dvodnevnoj verziji programa uključuje programiranje robota (Ozobot) te stjecanje znanja s područja snimanja digitalnog videa, kadriranja i nelinearne montaže slike i zvuka. U trodnevnoj inačici programa, osnovnoškolci ovog uzrasta susrest će se s digitalnim mikroskopima koje će koristiti za proučavanje svijeta oko sebe te će korištenjem tih digitalnih snimaka napraviti video.M.R.
Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike