Sport
LIGA PRVAKA

Kloppu se isplatio Allison: Da je znao da je tako dobar, platio bi ga dvostruko više
Objavljeno 12. prosinca, 2018.

Dva engleska kluba u utorak navečer osigurala su nastup u osmini finala, a u Europsku ligu usmjerili dva talijanska kluba. Liverpool je u skupini C osvojio drugo mjesto premda je imao isti broj bodova kao i Napoli, ali je zahvaljujući minimalnoj pobjedi u posljednjem kolu, na Anfield roadu nad sastavom Carla Ancelottija, osigurao prolazak u drugi krug. Slična se situacija dogodila i u skupini B gdje je Tottenham remizirao na Camp Nou kod već sigurne Barcelone, a Inter je kiksao kod kuće s već otpisanim PSV-om, odigravši samo 1:1. Premda su Tottenham i Inter skupinu završili s po devet bodova, u osmini finala igrat će "londonski pijetlovi".

Liverpool je u osminu finala prošao kao drugi zahvaljujući pogotku Mohameda Salaha iz 34. minute. Momčad Jürgena Kloppa je i nakon toga stvarala prilike, ali je vratar Napolija, David Ospina, držao Napoli u prilici za prolaz dalje. U samoj završnici dvoboja Klopp je u igru poslao Dejana Lovrena. Upravo je hrvatskog reprezentativca, koji je, iako je u igrao samo u završnici, nakon susreta morao na doping-kontrolu, preletjela lopta pa se Poljak Arkadiusz Milik našao u prilici koja je mogla njegovu momčad odvesti u osminu finala. No, iz neposredne blizine nije uspio pogoditi mrežu jer mu je vratar domaćih, Alisson, ušao u šut i čudesnom obranom sačuvao mrežu.

- Da sam znao da je Alisson ovako dobar, dvostruko bih ga platio - rekao je Jürgen Klopp nakon pobjede Liverpoola protiv Napolija o svom vrataru za kojeg je klub ljetos platio 75 milijuna eura.

Nstavio je Klopp u sličnom "revijalnom" tonu.

- Uefa je vjerojatno mislila da će nastaviti natjecanje bez Liverpoola, ali neće moći. Ovo je bila prava ludnica - rekao je trener Liverpoola koji je tako ostao u prilici bar ponoviti prošlogodišnji rezultat kada su igrali u finalu.

Želju za konačnim igranjem u finalu ima i PSG, koji je glatko s 4:1 svladao Crvenu zvezdu u Beogradu u drugom susretu skupine.

Veliko priznanje dobio je i naš Ivan Rakitić. Na Camp Nou protiv Tottenhama poveo je momčad kao kapetan. Kako je naš veznjak izišao na poluvremenu, kapetansku vrpcu preuzeo je Sergio Busquets, koji je u 63. minuti predao Leu Messiju. Jednom je naime sjajni Argentinac rekao kako ne može izdržati svih 90 minuta na klupi pa mu je trener Ernesto Valverde uslišio njegove želje. Bio je to nevjerojatan rasplet u kojemu je Barca preko Dembelea u 7. minuti povela, a Tottenhamu je prolaz donio pogodak Lucasa nakon ubačaja Harryja Kanea. "Pijetlovima" je pomogao PSV, koji je odigrao neriješeno s Interom u Milanu. Nizozemska momčad koja je prošle godine u Euro ligi ispala od Osijeka, djelovala je kao da njima treba pobjeda za prolaz. Poveli su preko Lozana, a Icardi je uspio izjednačiti.

- Ne trebate nam u Tottenhamu posebno zahvaljivati - "bocnuli" su iz Eindhovena.

Inače, šokantan rasplet skupine komentirao je Tottenhamova legenda i bivši engleski izbornik Glenn Hoddle. Prvi se put oglasio nakon srčanog udara.

- Ovo nije dobro za moj oporavak. Ali, odlično momci, zaslužili ste - poručio je Hoddle, koji je dres Spursa nosio 12 godina, a dvije godine sjedio je i na njegovoj klupi.K.Lacković

Krešimir Lacković
REZULTATI I POREDAK
Rezultati 6. kola: SKUPINA A: Monaco - Borussia (Dortmund) 0:2 (R. Guerreiro 15. i 88.) Club Brugge - Atletico (Madrid) 0:0. Poredak: 1. Borussia i 2. Atletico 13 bodova, 3. Club Brugge 6, 4. Monaco 1 bod; SKUPINA B: Barcelona - Tottenham 1:1 (Dembélé 7./ Moura 85.) Inter - PSV 1:1 (Icardi 73./ Lozano 13.). Poredak: 1. Barcelona 14 bodova, 2. Tottenham i 3. Inter po 9, 4. PSV 2 boda; SKUPINA C: Liverpool - Napoli 1:0 (Salah 34.) Crvena zvezda - PSG 1:4 (Gobeljić 56./ Cavani 10., Neymar 40., Marquinhos 74., Mbappé 90.). Poredak: 1. PSG 11 bodova, 2. Liverpool i 3. Napoli po 9, 4. Crvena zvezda 4 boda; SKUPINA D: Galatasaray - Porto 2:3 (Feghouli 45.-11 m, Derdiyok 65./ Felipe 17., Marega 42.- 11 m, S. Oliveira 57.) Schalke - Lokomotiv 1:0 (Schopf 90.) Poredak: 1. Porto 16 bodova, 2. 2. Schalke 11, 3. Galatasaray 4 boda, 4. Lokomotiv 3 boda.
HRVATI U LIGI PRVAKA
 
Danijel Subašić (Monaco) - nije igrao zbog ozljede
Karlo Letica (Club Brugge) - cijeli susret odgledao s klupe
Matej Mitrović (Club Brugge) - cijeli susret odgledao s klupe
Ivan Tomečak (Club Brugge) - nije prijavljen za susrete Lige prvaka
Dejan Lovren (Liverpool) - ušao u igru u 90. minuti
Marko Rog (Napoli) - nije bio u konkurenciji za momčad
Ivan Rakitić (Barcelona) započeo susret s kapetanskom trakom pa zamijenjen na poluvremenu
Ivan Perišić (Inter) - odigrao cijelu utakmicu
Marcelo Brozović (Inter) - odigrao cijelu utakmicu, zaradio žuti karton
Šime Vrsaljko (Inter) - ušao u igru u 83. minuti
Vedran Ćorluka (Lokomotiv) - nije igrao zbog žutih kartona
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike