Sport
NK ČEPIN

Za 90. klupski rođendan nagradili se titulom jesenskog viceprvaka Treće HNL “istok”
Objavljeno 13. prosinca, 2018.

Sredinom jesenskog dijela sezone nogometaši Čepina stekli su pet bodova prednosti ispred Cibalije i bili na putu zimovati na vrhu trećeligaškog "istoka". U zadnjih su, međutim, sedam kola doživjeli tri poraza, od ukupno četiri u prvome dijelu prvenstva te, uz tada remi u Koprivnici, nakon 15 etapa s osvojenim 31 bodom, zaostali četiri boda za prošlosezonskim prvoligašem iz Vinkovaca.

Drugo je mjesto, također, ocijenjeno uspjehom koji se odlično uklopio u ovogodišnju proslavu 90. obljetnice postojanja kluba, u čijoj je slavljeničkoj utakmici pokraj Uljare bio poražena prva momčad Osijeka, a kako su nešto ranije učenici trenera Igora Totha donijeli kompletan bodovni plijen iz Vinkovaca od Cibalije, tada je jasno da jesenski plasman nije slučajan i na tragu je permanentnog uspona toga kluba koji je sezonu ranije izborio trećeligaški status.

O Drugoj ligi ne razmišljaju
U prigodi je popeti se još jednu natjecateljsku stepenicu, ali se o tome nije još ozbiljno razmišljalo, iako mještani, koji u natprosječnom broju posjećuju utakmice, ne bi imali ništa protiv toga iskoraka. Trenutačni je posljedica stabilnosti u svim klupskim razinama u čijem su kontekstu igrački kadar i trener iz Đakova već treću godinu zajedno u procesu koji daje rezultate.

- Bila je prigoda proljeće dočekati na vrhu, ali ne smijemo biti nezadovoljni ni plasmanom na drugu poziciju uz osjetniju prednost ispred trećega. Serija kojom smo dospjeli na čelnu poziciju bila je doista odlična, ali i malo nerealna, jer je tada sve odlazilo na našu stranu. Poremetila nas je slavljenička utakmica s prvoligašem iz Gradskog vrta, a protiv kojeg smo se potrošili na više načina, pa je izostala svježina i motivacija u samoj jesenskoj završnici u kojoj smo osvojili malo bodova. Ukupno ipak za pet više nego prethodne premijerne trećeligaške jeseni, pa je to najbolji pokazatelj konstantnog napretka. Uočljivo je to i na igračkom kadru u kojem je nekolicina mladića stasala i postala zanimljiva jačim sredinama, pa je moguće da netko iz udarne postave tijekom zime napusti klub. Bili bismo ponosni na to, a i ne bi bilo ozbiljnijih posljedica, jer smo stvorili širinu i momčadski duh, tako da su svi zamjenjivi. Te su karakteristike i inače krasile Čepin, pa je sadašnje drugo mjesto prirodna posljedica ukupnih klupskih tijekova, odnosno rada na terenu gdje prednjače najiskusniji kapetan Luka Agatić i Saša Kuburić - zadovoljno je trener Toth arhivirao prvi dio sezone.

Spokojni u nastavku
Mirno iščekujući nastavak u koji će ući s gotovo identičnim igračkim kadrom iskusnijim za novu trećeligašku polusezonu u kojoj su se "zeleni" dodatno napunili samopouzdanjem.

- Budući da je sada sve idilično posve sam spokojan uoči drugog dijela prvenstva u kojem ne namjeravamo ispustiti sadašnje drugo mjesto. Pokušat ćemo, dakako, dosegnuti prvo, ali to neće biti imperativ, nego ponovno moramo dobro i napadački igrati te nastaviti razvijati igrače od kojih su većina znatno bolji nego prije godinu ili dvije. U proljetne borbe ćemo, vjerojatno, s jesenskim igračkim kadrom ili minimalno promijenjenim, ponajprije ako bude netko otišao u viši razred. Potrebe za dolascima i pojačanjima nema, ali sigurno će nekih osvježenja biti. Radni je program, međutim, usvojen i svaki, eventualno, novopridošli morat će se uklopiti u njega želi li izboriti minutažu, odnosno status prvotimca. Rezultatsku ćemo, dakle, razinu zadržati, a o višem neka razmišlja klupska logistika na čiju dosadašnju pratnju nemamo primjedbi - zaključio je trener Čepina koji, zajedno s pomoćnicima Marijom Vratovićem i Vedranom Mutićem te legendarnim fizioterapeutom Franjom Majorom, očekuje kompletan jesenski igrački kadar na početku zimskih priprema predviđenog 13. siječnja.

Dražen Lekšan
STRIJELCI
Čepinčani su jesenas postigli 27 pogodaka, a klupska lista strijelaca izgleda ovako: 9 pogodaka - Agatić; 4 - Krstanović, Kuburić; 2 - Gačić, Gelo, Bilobrk te po jedan Grgić, Batarilo-Čerdić, Ivić i Rolj.
Nastupili u jesen 2018.
Klupski “zeleni” dres u prvom dijelu sezone nosili su: Kordić, Kovačević, Mutić, Crljić (vratari), Grgić, Bilobrk, Gačić, Goluža, Rolj, Gregić, Gelo, Agatić, Ivić, Krstanović, Kuburić, Batarilo-Čerdić, Lulić, Brlić, Zebec, Čavar i Nikolić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike