Osijek
VELEPOSLANICE SLOVENIJE I NORVEŠKE U OSIJEKU

Dogovorene konkretne suradnje
Objavljeno 12. prosinca, 2018.
Grad Osijek jučer je istovremeno ugostio dvije veleposlanice – Smiljanu Knez iz Republike Slovenije i Astid Versto iz Kraljevine Norveške. Nakon razgovora sa slovenskom veleposlanicom, gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je važnost suradnje u IT sektoru, najavljena je tema vezana uz e-mobilnost, odnosno suradnja u turističkom sektoru.

- Veleposlanica Slovenije rekla je da imaju iskustva u području tzv. pametnih sela, odnosno da ondje ljudi odlaze iz gradova u sela kako bi obavljali svoje dnevne aktivnosti. To je i za nas važno i o tome ćemo razgovarati te praksu prenijeti na naše područje – pojasnio je Vrkić.

Dogradonačelnica Žana Gamoš i norveška veleposlanica najviše su razgovarale o sporazumu koje su vlade RH i Kraljevine Norveške potpisale u srpnju ove godine. Riječ je o investiranju 100 milijuna eura u razvoj gospodarstva u Hrvatskoj, uz posebnu pažnju na razvoj civilnog društva. Pojedinačno najveći iznos (26 milijuna eura) usmjeren je k razvoju obrazovanja, odnosno civilnoga društva.

- Ugovor će u realizaciju ići nakon veljače 2019. godine pa je dogovorena bliskija suradnja Osijeka i norveškog veleposlanstva kako bismo približili projekt i mjere osječkim udrugama čiju je suradnju s Osijekom pohvalila – rekla je Gamoš. Veleposlanica je tijekom boravka u Osijeku posjetila i OŠ Svete Ane u vezi projekta "Osijek to GOO. M. Mihelić
Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike