Osijek
U NOVOUREĐENOM SAKUNTALA PARKU POJAVILI SE PRVI VANDALI

Privremene ograde za zaštitu tise opet srušene
Objavljeno 13. prosinca, 2018.
Nakon što se nekoliko puta ponovilo da je netko srušio metalne zapreke postavljene u Sakuntala parku, na dijelu prema kinu Europa, iz Grada Osijeka jučer su poduzeli konkretne korake i pozvali policiju kako bi se tome stalo na kraj.

- Postavljene su dvije metalne ograde kako bi se zaštitila mlada tisa. Ta je biljka posađena na postojeću živicu i to u namjeri da se na nju "uhvati" i popuni samu živicu. Međutim, očigledno ta fizička barijera nekome smeta pa je već nekoliko puta srušena, vjerojatno u namjeri da se može proći - potvrdila je Kornelija Mlinarević, pročelnica Upravnog odjela za programe EU-a Grada Osijeka.

I zamjenik direktora tvrtke Unikom Stevo Anetić potvrdio je da je riječ o fizičkim barijerama koje su ondje privremeno postavljene, odnosno dok ne naraste tisa. Kako bi ipak uspjeli u namjeri očuvanja zelenila, Anetić kaže da će Unikom, nakon posljednjeg vandalizma, ponovo učvrstiti ograde. Policija će, koja je jučer na poziv Grada izišla na teren, vjerujemo, pronaći počinitelja.Ma.M.
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike