Osijek
4. MULTIMEDIJALNI FESTIVAL ZDRAVLJA

Pokret protiv svih oblika ovisnosti
Objavljeno 13. prosinca, 2018.
Četvrti zaredom Multimedijalni festival zdravlja u organizaciji udruge Građanska prevencija - Osječka škola okupio je u srijedu u OŠ Mladost brojnu publiku. "Reci ne drogi", "Budi prijatelj", "Kvalitetno provodi vrijeme", "Zdrava hrana" i "Svijet bez nasilja" glavne su krilatice ovog festivala.

Učenicima osnovnih škola i štićenicima iz 20 odgojno-obrazovnih ustanova, koji su sudjelovali preventivnim programima, uručena su priznanja i zahvalnice. Zahvale su uručene i voditeljima prevencije - psiholozima, pedagozima, ravnateljima, socijalnim radnicima, predstavnicima ustanova sudionika projekta. Festival je održan nakon provedenih edukativnih i kreativnih radionica u osnovnim školama i socijalnim ustanovama grada Osijeka i dijela Osječko-baranjske županije, napominje koordinator preventivnih aktivnosti u udruzi Dubravko Lažeta.

- U svakoj je ustanovi komisija odabrala najbolje radove o temi prevencije i one koje će pohvaliti - kaže Lažeta. U OŠ Mladost pristiglo je tako 120 učenika i štićenika te 20 voditelja preventivnih programa, a osim nagradnog dijela, priređen je i popratni multimedijalni sadržaj - glazbeni i filmski. Prikazan je kratki preventivni film "Ok! Ja sam zombi", koji su u suradnji s "Osječkom školom" i udrugom Novi film izradili učenici OŠ Franje Krežme.

- U koordinaciji s nadležnim institucijama, ali i roditeljima trudimo se da djeca odrastaju u što boljem i sigurnijem okruženju stvarajući pokret djece protiv svih oblika ovisnosti i međuvršnjačkog nasilja - zaključuje Lažeta. J. Pejaković
Možda ste propustili...

DAN OTVORENIH VRATA ODJELA ZA FIZIKU

Zračenje i zlatne nanočestice, uz druge tajne fizike

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike