Regija
ŠTITARSKI HSS POKRENUO PETICIJU

Traže ograničavanje kamionskog prometa kroz Štitar
Objavljeno 12. prosinca, 2018.
ŠTITAR

Općinska organizacija HSS-a Štitar pokrenula je peticiju kojom će od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture tražiti ograničavanje kamionskog prometa kroz Štitar. Ministarstvo je pravilnikom odredilo da se kamioni u tranzitnom prometu moraju koristiti autocestom, ali to pravilo ne vrijedi za Štitar, nego samo za dionicu od Donjih Andrijevaca do Zagreba.

- S obzirom na to da velik broj teretnih vozila u tranzitu (najčešće međunarodnom) prolazi kroz Štitar i ugrožava promet i sigurnost mještana, tražimo da se i njima odredi obvezno korištenje autoceste i da se na taj način mještanima Štitara omogući isto što je omogućeno i mještanima svih drugih sela, od Donjih Andrijevaca do Zagreba - pojašnjava čelni čovjek štitarskog HSS-a Stjepan Gašparović. Potpisnici peticije zahtijevaju da se Pravilnikom o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila, čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona, ograniči promet na županijskoj cesti 4218 kroz Štitar, jer je paralelno s njom sagrađena autocesta A3. Napominju da kamioni ugrožavaju sigurnost pješaka, prije svega djece koja idu u školu, a prometna buka narušava kvalitetu života. Prilikom skretanja na zavojima zahvaćaju suprotni trak ceste i automobili se moraju zaustavljati i vraćati kako bi kamioni mogli proći.

- Prekomjerni teretni promet uništava nam i ceste, a starije kuće pucaju od vibracija, i to je problem koji treba što prije riješiti. Nadamo se da će ministar udovoljiti zahtjevu i uzeti u obzir naše opravdane razloge - zaključuje Gašparović. M.L.O.
Možda ste propustili...

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

Najčitanije iz rubrike