Regija
NOVA ZGRADA VODORADA

Hrvatske vode i Općina Đurđenovac u gradnju ulažu 1,2 milijuna kuna
Objavljeno 13. prosinca, 2018.
ĐURĐENOVAC

Do kraja godine očekuje se završetak nove upravne zgrade na vodocrpilištu "Đurđenovac", čija je gradnja počela u lipnju ove godine. U tijeku su završni obrtnički radovi, nakon čega će početi opremanje prostora.

- Radovi su u završnoj fazi, odvijaju se planiranom dinamikom i do kraja prosinca bit će gotovi. Tijekom siječnja očekujemo ishođenje uporabne dozvole, a onda i useljenje – ističe Oliver Abičić, direktor tvrtke Vodorad d.o.o. Đurđenovac.

Prvi čovjek Vodorada pojašnjava da je investicija vrijedna 1.270.000 kuna, a financira se sredstvima Hrvatskih voda koje su osigurale 80 posto, a ostatak novca izdvojit će Općina Đurđenovac.

Nova poslovna zgrada Vodorada površine je 240 četvornih metara, a prema projektu, tu su prostori za upravljačko-nadzorni sustav i laboratorij te ostali prostori potrebni za upravu i računovodstvo.

Direktor Abičić ističe kako će se suvremeni radni prostor svakako odraziti na još kvalitetniji rad. Naime, sjedište Vodorada je u zgradi u kojoj je sjedište i komunalne tvrtke Rad d.o.o. koja se brine o održavanju groblja i zbrinjavanju komunalnog otpada, a pruža i pogrebne usluge. U toj zgradi na Trgu dr. Franje Tuđmana u kojoj je nekada bilo sjedište općinske uprave, ostat će samo sjedište Rada, koje će moći svoju djelatnost unaprijediti kako bi moglo odgovoriti zahtjevima tržišta.

Završetkom gradnje upravne zgrade Vodorada okončat će se investicijski ciklus na novom vodocrpilištu koje je u pogonu godinu i pol. Da podsjetimo, rekonstrukcija i gradnja vodocrpilišta bila je investicija vrijedna 21,1 milijun kuna, a od tog iznosa čak 90 posto bila su nepovratna sredstva fonda EU-a. Projekt je realiziran u rekordnih godinu dana. Sagrađena je zgrada crpne stanice s vodospremom, zgrada filtar-stanice, zgrada postrojenja za dehidraciju mulja, sabirni bazen s taložnicom te crpna stanica oborinskih i otpadnih voda. Zgrada starog postrojenja prenamijenjena je u skladište. Novo vodocrpilište kapaciteta je 40 litara u sekundi, dvostruko više nego što je bilo staro. Kvaliteta isporučene vode zadovoljava odredbe Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće. S.Fridl
Nema više problema sa pritiskom
“Iskustava su pozitivna. Nemamo više problema sa slabim pritiskom. Voda je ispravna i pitka. Nedavno je cijela općina ostala bez struje, međutim, isporuka vode bila je uredna. Novim vodocrpilištem, jednim od strateških projekata Općine, riješili smo problem vodoopskrbe na području općine Đurđenovac dugi niz godina”, kazao je direktor Oliver Abičić. Prvi čovjek Vodorada dodao je da je tvrtka u završnoj fazi projekta Aglomeracije Đurđenovac, vrijednog 130 milijuna kuna, a koji će sljedeće godine biti spreman za fazu izvođenja. Tim bi se projektom do 2022. riješila kompletna odvodnja općine Đurđenovac s priključenjem na jedan uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.
Možda ste propustili...

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike