Regija
POŽEŠKA TVRTKA "PLAMEN"

Božićnica i 13. plaća - ukupno 6.000 kuna
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
POŽEGA - Vijest koja je obradovala sve radnike požeške metalne industrije Plamen d.o.o. svakako je ona da je njihov Slavonsko-baranjski sindikat uspio u pregovorima s Upravom tvrtke te osigurao maksimalnu božićnicu i akontaciju 13. plaće. Uprava je pristala na maksimalni iznos koji se po novom zakonu može isplatiti radnicima bez dodatnih poreznih davanja, do 7500 kuna. Kako su radnici Plamena već dobili regres od 1500 kuna, sada će dobiti božićnicu od 1000 kuna i akontaciju 13. plaće u iznosu od 5000 kuna. Nakon obračuna isplatit će se još i dodatak 13. plaći koji, naravno, ovisi o rezultatima poslovanja.


- Tvrtka Plamen poslovala je ove godine izuzetno dobro, dobit je veća nego ikada, veća od 20 milijuna kuna. Sukladno novoj odluci Vlade RH da se tijekom godine može neoporezivo isplatiti radnicima dodatak do 7500 kuna, Sindikat je u dogovoru s poslovodstvom tvrtke osigurao isplatu za sve radnike. Donesena je odluka da će se isplatiti božićnica i akontacija 13. plaće u ukupnom iznosu od 6000 kuna. Pravo na ovu isplatu po Kolektivnom ugovoru imaju svi radnici koji su na radu proveli 1040 radnih sati, gotovo svi, osim novozaposlenih u posljednjem kvartu – kazao je predsjednik Slavonsko-baranjskog sindikata Dragutin Šmerda, koji je u suradnji sa sindikalnim povjerenikom Plamena Željkom Obradovićem uspio u pregovorima.
- Plamen je nekada bio u teškoj situaciji, no kao feniks se digao iz pepela. Danas je to zaista reprezentativna tvrtka, koja je nositelj i priznanja Zlatna kuna, a ja bih dodijelio i priznanje Zlatni lav. Plamen zapošljava više od 400 radnika, a proizvodnju izvoze po cijeloj Europi – dodao je Šmerda, dugogodišnji zaposlenik Plamena, sindikalni povjerenik i predsjednik Slavonsko-baranjskog sindikata, koji je sada u mirovini, a funkciju predsjednika Sindikata obavlja volonterski. Bio je poznat kao gorljiv borac za prava radnika, koji je, kada su ta prava bila uskraćivana, organizirao i štrajk. Zadovoljan je što su radnicima osigurana dodatna prava i primanja, no to je moguće, priznaje, u tvrtkama koje dobro posluju, kao što je požeški Plamen. AGM Kruna
Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike