Regija
POČELA REALIZACIJA DUGOOČEKIVANOG PROJEKTA

Niče Poduzetnički inkubator u Zoni malog gospodarstva
Objavljeno 12. prosinca, 2018.
VALPOVO - Nakon višegodišnjih priprema, đakovačka tvrtka Tehno-elektro d.o.o. proteklih je dana počela s izvođenjem radova na poslovno-proizvodnoj zgradi budućeg Poduzetničkog inkubatora i akceleratora u sklopu projekta BIT NET u Valpovu u Zoni malog gospodarstva u Valpovu, doznajemo iz Lokalne razvojne agencije Valpovo-Petrijevci.
Prije godinu dana gradonačelnik Valpova Matko Šutalo bio je domaćin predstavljanja projekta BIT NET – Umrežavanjem do razvoja poduzetništva u Valpovštini i Miholjštini čiji je nositelj Grad Valpovo, a partneri su Valpovački poduzetnički centar, Poduzetnički inkubator OSVIT i Miholjački poduzetnički centar Lokalna razvojna agencija d.o.o. Suradnici pri koncipiranju projekta bili su Tera Tehnopolis d.o.o., Poljoprivredni fakultetu u Osijeku, Općina Petrijevci, Općina Bizovac, Općina Magadenovac i Grad Donji Miholjac.


Projekt vrijedan gotovo 12 milijuna kuna sufinancira se sredstvima EU iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a podrazumijeva izgradnju i opremanje poslovno proizvodnog Poduzetničkog inkubatora u Valpovu, opremanje proizvodno-edukacijskih centara u poslovno-proizvodnom inkubatoru i akceleratoru u Valpovu, proširenje kapaciteta postojećeg inkubatora u Donjem Miholjcu te promidžbu projekta.


Definirana su četiri ključna sektora koja su u fokusu projekta: IT, tehnološki sektor (obrada metala), prerada voća i povrća te pčelarstvo. Realizacijom projekta izgradit će se sedam ureda, co-working prostor, konferencijska dvorana, tri edukacijsko-proizvodna centra, kuhinja, strojarnica, skladište za pelete, sanitarni čvorovi, priključci na komunalnu, prometnu i telekomunikacijsku infrastrukturu s deset parkirališnih mjesta i dizalo za osobe s invaliditetom. U objektu će biti opremljen edukacijsko-proizvodni centar za pčelarstvo površine 94,36 četvornih metara, nabavljena oprema za proizvodnju satne osnove i pogače te opremljen edukacijsko-proizvodni centar za preradu voća i povrća od 88,60 četvornih metara.
Nabavit će se i oprema za proizvodnju sokova, ukuhavanje te sušenje voća i povrća, opremljen edukacijsko-proizvodni centar za tehnologije površine 23,86 četvornih metara, a nabavljen je CNC stroj i 3D printer. L. Aničić
Na Poduzetnički inkubator nadovezat će se i projekti za razvoj agrobiznisa: projekt Zelene tržnice i Organic bridge, koji povezuje Hrvatsku i Srbiju u organskoj proizvodnji hrane te novi projekti za razvoj IT i tehnološkog centra
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike