Regija
KONJIČKI KLUB "EOHIPPUS" VINKOVCI

23 korisnika prošla
kroz terapijsko jahanje
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
Konjički klub "Eohippus" ima devet konja, 35 volontera i više od 30 jahača
VINKOVCI - Konjički klub ‘‘Eohippus‘‘ Vinkovci dugi niz godina provodi uspješno terapijsko jahanje, a to je bio razlog da članove kluba i voditelje primi vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.


- Konjički klub sljedeće godine obilježava deset godina postojanja, a osma je godina kako provodimo terapijsko jahanje. Ove godine imali smo u programu terapijskog jahanja 23 korisnika i provedeno je oko 500 terapija. U svom klubu imamo devet konja, 35 volontera i više od 30 jahača, no nikako ne smijemo zaboraviti goste koji nas stalno posjećuju. Trudimo se svim našim korisnicima ponuditi svu pozornost, a koliko su zadovoljni korisnici, dovoljno govori i činjenica da se svi oni vraćaju i sljedeće godine. Imamo potporu Grada Vinkovaca, na čemu posebno zahvaljujemo, a trenutačno smo u provedbi jednog europskog projekta zajedno s našim partnerima iz Rijeke i Šibenika. Imamo mnogo planova za sljedeću godinu, no prioritet je gradnja dreniranog jahališta, odnosno pješčanog jahališta koje je u fazi gradnje i s time bi se povećao broj radnih dana - rekla je Marijana Ač Rapčan, voditeljica Konjičkog kluba.


Grad Vinkovci uvijek je stajao uz projekte raznih udruga, kao i klubova, tako da daje svu podršku i Konjičkom klubu ‘‘Eohippus‘‘ Vinkovci, a ovom prigodom gradonačelnik Ivan Bosančić, između ostaloga, rekao je:


"Grad Vinkovci kroz finacijska sredstva pomaže rad Konjičkog kluba, ali nije to toliko primarno, mislim da je bitno da mi u Vinkovcima pomažemo svim obiteljima koji imaju ovakvu potrebu. Nadam se da idemo u pozitivnom smjeru i pozivam roditelje i sve one koji rade na ovakvim programima, da nas i oni malo savjetuju, da te programe dorađujemo, kako bi novac bio što bolje uložen".
Anita Vrkašević, majka Mateja, istaknula je kako njezin sin, otkad ide na terapijsko jahanje u Konjički klub ‘‘Eohippus‘‘ mnogo bolje komunicira, ima mnogo bolju ravnotežu, koncentraciju i zavolio je životinje. M.Kokaj
Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike