Regija
OD 15. SIJEČNJA GRADONAČELNIK ŽUPANJE NEĆE BITI ZASTUPNIK

Umjesto Miličevića u Sabor odlaze Milinković, Puljašić ili Jozić
Objavljeno 12. prosinca, 2018.
ŽUPANJA - Saborski zastupnici odrađuju posljednji radni tjedan u ovoj godini jer 15. prosinca počinje jednomjesečna ustavna stanka u zasjedanju. Kada nastave rad 15. siječnja, u saborskim klupama više neće biti HDZ-ova zastupnika Davora Miličevića, koji se na vlastiti zahtjev odlučio povući iz Sabora i potpuno posvetiti gradonačelničkom poslu u Županji. To je namjeravao učiniti još na početku jesenskog zasjedanja. S obzirom na to da se Miličević odlučio vratiti lokalnoj politici, svoj je mandat u Saboru trebao aktivirati Dražen Milinković iz Vinkovaca, koji je kao predsjednik ŽO HDZ-a na posljednjim parlamentarnim izborima bio drugi na Listi HDZ-a za 5. izbornu jedinicu. No stranka je ljetos sve to odlučila prolongirati za nekoliko mjeseci. S obzirom na to da Milinković obnaša dužnost direktora Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, koji je nositelj vrlo vrijednog projekta aglomeracije, koja uz grad Vinkovce obuhvaća i općine Ivankovo, Cernu i Otok, koji je u provedbi i da je jedini potpisnik svih dokumenata, središnjica HDZ-a procijenila je da je njegova nazočnost na terenu itekako važna i da do daljnjeg ne može u Sabor. Odlasci u Zagreb i često izbivanje radi saborskih obveza bili bi, pojašnjeno je, otegotna okolnost za realizaciju projekta. Miličević je zamoljen da u Saboru ostane do kraja ove godine, na što je i pristao, a sada se definitivno vraća kući i posvećuje isključivo obvezama u Gradu i lokalnoj problematici.


Potpredsjednik HDZ-a Tomislav Čuljak jučer nam je potvrdio da od 15. siječnja 2019. Davor Miličević više neće biti u Saboru, a o njegovu će nasljedniku, poručio je, odlučiti stranka. Osim Dražena Milinkovića, među potencijalnim kandidatima s Liste HDZ-a u 5. izbornoj jedinici su i gradonačelnik Požege Darko Puljašić te gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić. Hoće li za Puljašića otegotna okolnost za mogući odlazak u Sabor biti ta što je na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu ljetos osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci zbog nezakonitog zapošljavanja u požeškom Domu zdravlja, ostaje vidjeti.


Zamoljen da prokomentira svoju odluku o odlasku iz Sabora, Davor Miličević jučer nam je rekao:


"Smatram da se trebam posvetiti isključivo gradonačelničkim obvezama. Posla je jako puno, otvara nam se sve više mogućnosti iz europskih fondova i nisam u mogućnosti u isto vrijeme posao kvalitetno obavljati i u Gradu i u Saboru. Županja mi je na prvom mjestu, maksimalno ću se angažirati na poslovima u Gradu kako bismo povukli što više novca."


Vjeruje da je svih dosadašnjih godina u Zagrebu uspio upoznati mnogo ljudi i uspostaviti veze i kontakte koji će moći pomoći i pridonijeti razvoju Županje.


I nakon što je u listopadu 2016., umjesto Milinkovića koji se odlučio vratiti u Vinkovce radi stranačkih priprema za predstojeće lokalne izbore, privremeno preuzeo odgovornost i otišao u Sabor, Miličević je uvijek isticao da mu je obnašanje dužnosti gradonačelnika na prvome mjestu. M.L.Omerović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike