Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

Treba odraditi još prosinac, pa bar “na mišiće”
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
Do kraja ovoga dijela sezone važniji su rezultati od estetskog dojma, rekao je Hrvoje Horvat

Nije Hrvoje Horvat "puhao u jogurt" kada je upozoravao na oprez uoči dolaska prosinca. Prošle godine naime, prema njegovoj procjeni, upravo je u prosincu njegova momčad izgledala najlošije. Nije taj prosinac 2017. bio tako rezultatski katastrofalan. Osvojena su dva boda u Pančevu i kod kuće protiv Metalurga, minimalno su poraženi od PPD-a Zagreb (29:30), a jedino što možemo nazvati kiksom je poraz u Novom Sadu od Vojvopdine (29:28).

Ove su godine na polovičnom učinku. Nakon poraza od PPD-a Zagreb uslijedila je očekivana pobjeda protiv "fenjeraša" iz Ljubuškog (22:17). Očekivana pobjeda, ali ne i očekivano teška zadaća. Mlada momčad Izviđača prijetila je čak da uvede susret u neizvjesne vode. Na kraju ipak nikakva iznenađenja i posljedice za NEXE nisu se dogodili.

- Očito nas fizički, ali i psihički iscrpe utakmice sa Zagrebom, pa kao ni u Ljubuškom, ni sada nismo izgledali dobro. Posebno u napadu. Vidjelo se, nedostajao nam je Buvinić, nije bilo ni Vozaba, tako da nismo imali ni napadačku širinu - ocijenio je Horvat nakon utakmice s Izviđačem pohvalivši izgled momčadi koju vodi Mario Bjeliš.

Naime, Izviđač je "fenjeraš", ali u sastavu ima niz igrača koji su još golobradi tinejdžeri. Posebno zanimljiv bio je Milan Vukšić, 18-godišnjak koji je u Našicama igrao srednjeg vanjskog premda je visok samo 170 centimetara. Ne znamo u kojem će se smjeru razvijati njegova karijera (u rosteru Izviđača navodi ga se kao lijevo krilo, nap. a.), ali igrača takvih dimenzija u vanjskoj liniji možemo se sjetiti jedino nekadašnjeg švedskog reprezentativca Ljube Vranješa (166 cm). Naš Luka Cindrić je sa svoja 182 centimetra div za ove "rukometne Davide".

NEXE je zato ove godine postao pravi rukometni David spreman svladati Golijate. I dalje su na pozicijama koje im jamče nastup na Final fouru. Zato i treba ovu 2018. godinu odraditi kako treba, pa makar "na mišiće". Slijedi im domaći susret u nedjelju s Metalurgom, a onda sljedeći četvrtak gostovanje u Nišu kod Železničara.

- U ovoj završnici uopće više nije važna ljepota u igri, bilo kakav estetski dojam. Bitno je pobijediti. Svi igrači moraju svoje osobne interese i statistiku staviti po strani i podrediti se kolektivu kako bismo ostvarili cilj - poručio je trener NEXE-a.

Je li Horvat na nekoga konkretno ciljao?

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike