Osijek
PROGRAM UDRUGE “AUXILIUM” I GRADA

“Kućni majstor”pomaže starima i nemoćnima
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
U suradnji s Uredom za umirovljenike pri Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka, humanitarna neprofitna udruga “Auxilium” pokreće program “Kućni majstor”. Prema pojašnjenju Vedrana Kotrbe, voditelja programa, obuhvatit će nemoćne, stare, bolesne i socijalno ugrožene osobe, a glavna je ideja pružiti pomoć osobama treće životne dobi.

- Nakon što smo uvidjeli problem da je u gradu mnogo osoba u toj kategoriji, u tijeku je prikupljanje upitnika, odnosno ankete s pomoću koje ćemo dobiti informacije o tome kome je potrebna pomoć u pri unutarnjem uređenju. Tako će biti angažirane osobe za usluge popravka za kućanstvo poput vodoinstalatera, ličioca, stolara, bravara i sl. Pimjerice, ako se nekome uništi koji komad namještaja, a nema novca za drugi, mi ćemo ga popraviti – pojašnjava Kotrba, dodajući da je u planu i popravak računala, nakon čega bi uslijedila eduakcija starijih za njegovo osnovno korištenje.

Za program #Kućni majstor” planira se zapošljavanje tri majstora koji će pružati usluge popravka za kućanstvo. Inače, upitnici će biti dostupni u Uredu za umirovljenike, odnosno u Udruzi “Auxilium” (Sjenjak 133). Planirani je početak majstorskih usluga veljača 2019. godine.

Dodajmo tome kako ovaj program ujedno označava službeni početak rada Ureda za umirovljenike, a što su prije godinu dana inicirali Aktivni nezavisni umirovljenici. Kako doznajemo od tajnika Ivice Glavaša, podjela upitnika planirana je uz podjelu božićnica. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike