Regija
SPIDER GRUPA GRADI NOVU TVORNICU

Godišnji plan - 400 milijuna vrećica čaja
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
Tvornica čajeva u PZ-u Rakita u Kladarama, vrijedna 28 milijuna kuna, bit će najveća u regiji i među najvećima u Europi
PITOMAČA

Spider grupa u Poduzetničkoj zoni Rakita u Kladarama gradi modernu tvornicu čajeva, vrijednu 28 milijuna kuna, u kojoj će se godišnje pakirati 400 milijuna vrećica čajeva. Pritom će zaposliti i novih 50 djelatnika. Bit će to najveća tvornica čajeva u regiji i među najvećima u Europi.

- Spider grupa specijalizirana je za biouzgoj i preradu ljekovitog i aromatičnog bilja i proizvodnju čajeva i pripravaka na bazi ljekovitog i aromatičnog bilja. Sva društva u sastavu Spider grupe - Spider grupa d.o.o., Biofarma d.o.o., Đolta d.o.o., Jan-spider d.o.o., kao i Herbarium d.o.o., sastavni su dijelovi poslovne cjeline koja proizvodi visokokvalitetne gotove proizvode koje plasira na svjetsko i domaće tržište. Značajke Spider grupe su intenzivan rast te ulaganja u razvoj tehnologije i infrastrukture, a to potvrđuju prethodne investicije koje su nastavljene novima; tako je 2016. godine dovršen investicijski ciklus veći od 15.000.000 kuna kojim je izravno ojačana konkurentnost na svjetskom tržištu, a sredinom 2018. godine uspješno je pokrenuta nova investicija ukupno vrijedna više od 28.000.000 kuna za izgradnju i opremanje potpuno nove tvornice za pakiranje čajeva u Poduzetničkoj zvoni Rakitka u Pitomači – rekao je predsjednik Uprave Denis Nemčević.

- Nova investicija, započeta u 2018. godini, ima planirani dovršetak u 2020., kada će u novom prostoru s dodatnim proizvodnim kapacitetima biti zaposleno više od 50 radnika. Plan je omogućiti neprekinut rad tvornice kako bi neprestano isporučivala gotove proizvode na tržišta koja su već ugovorena. Značenje je ovog projekta i u tome što je sufinanciran, kao i prethodne investicije. Rast poslovanja Spider grupe nastavljen je i u 2018. godini te se očekuje rast ukupnih prihoda od 10 posto naspram 2017. godine, odnosno na razini od 73.000.000 kuna konsolidirano. Tome je pridonio rast izvoza po stopi od šest posto, čime je ukupan prosječni rast prodaje unatrag tri godine iznosio 13 posto godišnje. Zbog toga možemo istaknuti da je pozicija Spider grupe Pitomača kao vodećeg proizvođača i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja i proizvođača čajeva u široj regiji istočne Europe osigurana na zdravim poslovnim temeljima – zaključio je Nemčević

Kvaliteta proizvoda Spider grupe osigurana je najvišim sustavima upravljanja kvalitetom – uveden je sustav IFS (međunarodni standard za proizvodnju hrane), zajedno s HACCP-om te sustavima EU- ORGANIC, NOP, GLOBAL G.A.P., KOSHER, u cijelosti je proveden kontroliran i siguran način proizvodnje hrane. U 2017. godini uveden je nov sustav kojim se osigurava proizvodnja iz održivog uzgoja, odnosno sustav UEBT/UTZ. Robne marke premium BIO (EKO) proizvoda, odnosno čajeva Gardenolo, te robne marke Naturavita, na tržištima Hrvatske, Europe i svijeta ostvaruju stabilan rast.

Vladimir Grgurić
radna mjesta
Zaposlit će i novih 50 djelatnika
27 godina “hrvatskih kraljeva čaja”
Spider grupa Pitomača tvrtka je u vlasništvu obitelji Nemčević više od 27 godina. Tradicionalno, na blagdan sv. Nikole okupljaju prijatelje, gospodarstvenike, partnere i suradnike na svojevrsnom danu tvrtke. Skupu su nazočili i saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenik župana Marijo Klement, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, predsjednik Općinskog vijeća Pitomača Rikard Bakan, direktor HGK-a ŽK-a Virovitica Milan Vanđura i mnogi drugi. Istaknuta je važnost tvrtke ne samo za gospodarstvo Pitomače i županije nego i RH jer riječ je o “hrvatskim kraljevima čaja”.
Možda ste propustili...

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike