Regija
POSREDOVANJEM ZAPOVJEDNIKA DVD-A LIPIK

Vatrogascima VPŽ-a vozila iz Tirola
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
VIROVITICA

U Virovitičko-podravsku županiju iduće godine dolazi devet vatrogasnih kamiona s potrebnom opremom ukupne vrijednosti oko 10 milijuna kuna. Tako će dva vatrogasna kamiona stići u Suhopolje, a po jedan u Gornje Bazje, Kladare, Veliku Črešnjevicu, Turnašicu, Četekovac, Špišić Bukovici i Orahovicu. Donacija je rezultat posjeta predstavnika austrijske savezne države Tirol na čelu s bivšim inspektorom za vatrogastvo i dugogodišnjim vatrogasnim zapovjednikom Hubertom Ritterom i predstavnikom Vlade Tirola Peterom Logarom. Vatrogasnoj zajednici Virovitičko-podravske županije i uredu župana Igora Androvića.

- Predstavnici Tirola tom su prigodom predstavili poziciju vatrogasaca u svojoj pokrajini istaknuvši pritom visoku obučenost, kvalitetnu opremljenost, odličan učinak i zavidan broj vatrogasaca. Upravo zbog tih razloga ponudili su gostoprimstvo vatrogascima iz naše županije u svojim centrima za obuku. Izrazili su želju za doniranjem vozila i vatrogasne opreme, kako bi našim vatrogasnim društvima pomogli u obavljanju redovitih dužnosti – rekla je tajnica VZ VPŽ Mateja Fras Venus. Župan Igor Andrović zahvalio je gostima iz Austrije na inicijativi kao i predstavnicima Vatrogasne zajednice VPŽ-a. Virovitičko-podravska županija izabrana je za donaciju vozila jer se nalazi u HR vrhu po broju i učestalosti edukacija vatrogasaca, a da pritom i uz mala sredstva ostvaruju velike rezultate. Posrednik ovoga projekta je zapovjednik DVD-a Lipik Tomislav Stokić.

- Uvjeti za donaciju su grijana garaža, motivacija za dobrovoljnim vatrogastvom, velik broj osposobljenih i educiranih, velik broj mladih vatrogasaca, ali i još veće poboljšanje u edukaciji i osposobljavanju. U ožujku iduće godine šestero vatrogasaca treba proći školu u Austriji u trajanju od pet dana i svaka postrojba koja dobije vozilo mora na tri dana u Tirol po vozilo i na edukaciju. U 2020. godini očekuje se i dolazak novih vatrogasnih vozila koja će dobiti društva iz Voćina, Čačinaca, JVP-a Slatina, kao i jedno akcidentno vozilo za područje naše županije koje će biti stacionirano u JVP-u Virovitica - zaključila je Fras Venus.

Želeći dobiti što bolji uvid u društva kojima će donirati vozila i opremu, predstavnici austrijske savezne države Tirol su uz svoje domaćine obišli navedena društva te iskazali zadovoljstvo traženim uvjetima.
V.Grgurić
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike