Crna kronika
BLOKADA U NAŠICAMA

Potjera policije urodila plodom, vozač je uhićen
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
Policijska potjera uslijedila je nakon što je 19-godišnji mladić u nedjelju ukrao automobil
NAŠICE

U Našicama se u nedjelju u večernjim satima odigrao nemili događaj nesvakidašnji za ovako mali grad, kao iz scenarija akcijskih filmova. Sve je počelo nešto poslije 18 sati kada su se centrom Našica čuli zvukovi policijskih sirena, zbog čega se velik broj uplašenih i znatiželjnih građana pitao što je posrijedi.

Prolaznici koji su se zatekli na ulici mogli su posvjedočili o policijskoj potjeri te uhićenju kakvo se ne viđa baš svaki dan. Naime, prema službenom izvješću Policijske uprave osječko-baranjske, mlađi počinitelj u nedjelju je u 18.15 sati u Našicama u Ulici kralja Tomislava s parkirališta ukrao osobni automobil našičkih registracijskih oznaka u vlasništvu 46-godišnjaka. Nekoliko riječi o događaju rekao nam je i sam vlasnik ukradenog automobila koji je i dalje u nevjerici da se to njemu moglo dogoditi.

- Na kameri sam uočio, oko 18 sati, nepoznatu osobu kako pokušava ući u službeno vozilo moje tvrtke. Kada sam izišao s namjerom da zaustavim krađu, automobila više nije bilo. Odmah sam pozvao policiju koja je stvarno brzo reagirala te joj ovom prilikom na tome uistinu zahvaljujem - izjavio je vlasnik ukradenog automobila.

Kako smo neslužbeno doznali, kradljivac se nakon otuđenja automobila zaputio prema Zoljanu gdje je skinuo registracijske pločice. Ipak, nije mu to moglo proći neopaženo jer ga je u međuvremenu uočila policijska ophodnja koja je bila obaviještena o krađi automobila. Pokušali su ga zaustaviti, no vozač ukradenog automobila oglušio se na njihove naredbe o zaustavljanju te se okrenuo u Zoljanu i zaputio u smjeru centra Našica. Policajci su odmah pod upaljenim rotacijskim svjetlima krenuli u potjeru za odbjeglim vozačem, obavještavajući ujedno kolege u kojem se pravcu kreću. Jurnjava je trajala nekoliko minuta, sve do Policijske postaje u središtu Našica gdje je postavljena blokada policijskim automobilima. Policajci su na kraju uspjeli zaustaviti automobil i iz njega izvući 19-godišnjeg mladića, oboriti ga na tlo i vezati ruke lisicama. Potom su ga odveli u policijsku postaju.

Kako doznajemo od glasnogovornika PU osječko-baranjske, protiv 19-godišnjeg kradljivca podnesena je kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu. Iz neslužbenih izvora doznajemo kako je ova nesvakidašnja policijska potjera za ovaj kraj završila bez veće materijalne štete i ozlijeđenih osoba.

Ivona Ćosić
hitrina
POLICIJA

JE BRZO

REAGIRALA
Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

Najčitanije iz rubrike