Mozaik
11. ROCK MARINFEST

Sviraju Kojoti, Kandžija, The Mickes, Septica...
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
Sav prihod od ovogodišnjeg Rock Marinfesta namijenjen je upravo otvaranju Buba bara, koje je planirano za proljeće 2019.

Kako se bliži kraj godine sve je više upita kada će se održati tradicionalni vinkovački "Rock Marinfest" koji već dugi niz godina slovi kao jedan od najboljih festivala na istoku Hrvatske. To nimalo ne čudi, budući da osim dobre glazbe donosi sreću i osmijeh na lica štićenika vinkovačke udruge osoba s invaliditetom ‘‘Bubamara‘‘, koja se ove godine potrudila da publika zauzvrat dobije odličnu svirku.

Dobro poznata vinkovačka koncertna lokacija "Vanilla Club", 28. prosinca, s početkom u 20 sati, donosi odlični 11. Rock Marinfest u spomen na tragično preminulog gitarista Marina Pokrovca, a sve pod paskom Udruge osoba s invaliditetom ‘‘Bubamara Vinkovci".

Novi sastav Septice
- Uložili smo mnogo truda i ove godine kako bismo napravili dobar Rock Marinfest. Hoće li biti bolji nego prošle godine, ocijenit će sami posjetitelji. Sigurno je jedno: imamo odlične rock-sastave, no nikako ne smijemo zaboraviti Septicu koja je bila na svih deset dosadašnjih koncerata te Vladimira Bakarića koji je sve pokrenuo, odosno Bakarić i Dubravko Mataković bili su ti kotačići koji su pokrenuli lijepu priču koja se proteže već 11 godina. Uvijek nam je bila želja promovirati naše rock-sastave s područja Vinkovaca te smo posebno ponosni na to da smo uspjeli opet okupiti mnogo toga s područja Vinkovaca. Rock-sastav Kojoti ponovno je pokrenut prije nekoliko godina i drago nam je da će upravo taj vinkovačko-zagrebački sastav svirati ove godine u Vinkovcima, što će, vjerujemo, privući veliki broj posjetitelja. Vizualni identitet plakata potpisuje tko drugi, nego poznati vinkovački strip-crtač i rocker Dubravko Mataković, član rock-sastava Septica koji ovaj put dolaze u nešto izmijenjenom sastavu, što će biti iznenađenje za fanove. Sve smo kockice posložili i s nestrpljenjem očekujemo 11. Rock Marinfest - rekao je Ivan Grigić uime organizatora.

Podsjetimo, Udruga za osobe s invaliditetom "Bubamara" počela je projekt otvaranja Buba bara pod sloganom "Ekstra kromosom za ekstra kavu". Buba bar, nakon otvorenja u proljeće 2019. godine, zapošljavat će osobe s invaliditetom, što za "bubamarce" znači ispunjenje njihovih snova te priliku da dokažu da su ravnopravan dio društva. Sav prihod od ovogodišnjeg Rock Marinfesta namijenjen je upravo otvaranju Buba bara.

Ulaznice od subote
U petak, 28. prosinca, u vinkovačkom klubu Vanilla za ‘‘Bubamaru‘‘ i Buba bar nastupaju: Jale, The Karambol, Septica, The Miceks, Kandžija i Gole žene te Kojoti, što je odlična pozivnica da 28. prosinca u 20 sati budete dio odličnog koncerta u spomen na Marina Pokrovca, gitarista Majki.

Ulaznice će biti puštene u prodaju od subote, 15. prosinca, i to po cijeni od 40 kuna u pretprodaji, odnosno 60 kuna na dan koncerta. Ulaznice će biti moguće kupiti u Udruzi osoba s invaliditetom ‘‘Bubamara‘‘ Vinkovci te u cafe-baru Medusa, cafe-baru Jazz, cafe-baru Saloon, cafe-baru Hang Loose, također u Vinkovcima, kao i u cafe-baru Jet Set u Cerni.

Pokažimo humanost za "Bubamaru" i podržite otvaranje Buba bara sljedeće godine u proljeće! Prema onome što je do sada odrađeno na tom projektu Grad Vinkovci i Udruga osoba s invaliditetom ‘‘ Bubamara ‘‘ Vinkovci dobit će jedan reprezentativan prostor za okupljanje građana te kuglanu.

Svake godine kad Rock Marinfest završi, mnogi oni koji nisu došli budu razočarani kad čuju kako je bilo, zato ove godine nemojte propustiti 11. izdanje ovog festivala, osigurajte svoje ulaznice na vrijeme u pretprodaji i uživajte u odličnom koncertu koji je za vas priremila Udruga osoba s invaliditetom ‘‘Bubamara ‘‘Vinkovci.

Mario Kokaj
HŽ OSIGURAO POPUST OD 40 POSTO
Ovogodišnji (jedanaesti po redu) Rock Marinfest održava se pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca i sponzora: Hotel “Villa Lenije”, Hotel ‘’Slavonija’’, Hotel ‘’Gem’’, Hostel ‘’Plus’’, Tiskara Zebra, tvrtka Elemont Neon, Zampa i Karlovačke pivovare. Također, za posjetitelje koji dolaze u Vinkovce iz drugih gradova, Hrvatske željeznice, kao i prošle godine, osigurale su prijevoz uz 40 posto popusta na povratnu kartu.
Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike