Mozaik
OSJEČANKA ODRŽALA KONCERT "CIMET I ČAJ"

Miji u Lisinskom gosti bili Davor Gobac i Luka Bulić
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
Bio je ovo pjevačičin drugi rasprodani koncert u zagrebačkoj koncertnoj dvorani

Trenutno jedna od najpopularnijih mladih hrvatskih pjevačica i svakako najveća glazbena senzacija posljednjih godina u Hrvatskoj, Osječanka Mia Dimšić u vrlo je kratkom vremenu svojim glasom, talentom, pjesmama i pozitivom osvojila vrhove svih top-lista.


Mia je i dobitnica brojnih strukovnih glazbenih nagrada. Uz nagradu za najbolju pjevačicu u 2017. godini prema sudu Hrvatske diskografske udruge, priznanje "Zlatna ploča" za najprodavaniji album u Hrvatskoj, Grand Prix 57. Splitskog festivala s pjesmom "Sunce, oblak, vjetar", nagradu "Zlatni val" za "Život nije siv", najizvođeniju pjesmu s 56. Splitskog festivala, Mia je ove godine na 25. dodjeli glazbenih nagrada Porin osvojila čak šest nagrada. Pjesma "Bezimeni" najizvođenija je pjesma CMC festivala, a prošle godine oduševila je publiku objavivši božićni album "Božićno jutro", koji je dugo bio među najprodavanijima u Hrvatskoj. Izuzetno uspješnu 2017. godinu Mia je završila samostalnim koncertom u rasprodanoj velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a budući da joj je i ova 2018. godina bila i te kako uspješna, odlučila ju je završiti na identičan način, i to joj je više nego uspjelo.


Mijini veliki i mali fanovi imali su priliku prošle nedjelje u Lisinskom s njom proslaviti njezin uspjeh uz poznate hitove, sjajne goste i jednu posve novu pjesmu. Osječanka i njezin sjajni bend održali su rasprodan koncert u zagrebačkoj Dvorani Vatroslava Lisinskog, prigodno nazvan "Cimet i čaj", po Mijinu velikom hitu s božićnog albuma.


- Oduševljena sam koncertom, bilo je divno - rekla nam je Mia dan nakon dvosatnog koncerta, koji je zračio pozitivom i emocijama, a započela ga je, kako drukčije, nego svojim najvećim hitom "Život nije siv", koji je izvela i drugi put, na samom kraju koncerta. Uslijedila je glazbena priča koju je osmislila kao putovanje u razne, recimo to tako, ladice ormara njezine kratke, ali bogate karijere, pred kojom je i te kako svijetla budućnost.


Nakon povratka na početke i prve singlove "Slobodna" i "Budi mi blizu", izvela je i niz hit-singlova sa svojeg albuma "Život nije siv" te blagdanske pjesme "Snježna ulica", "Jinglebell Rock" i "Cimet i čaj" s albuma "Božićno jutro", ali i nekoliko odličnih obrada njoj dragih pjesama. Među njima bile su neizbježna "Jolene" Dolly Parton, sjajna "Shape Of You" Eda Sheerana i "Vidi se iz aviona" mlade pjevačice Domenice, koja je Miji bila gošća na prvom koncertu u Lisinskom prošle zime.

Ove je godine Mia ponovo imala goste u Lisinskom, koji su svaki na svoj način iznenadili i oduševili publiku. Prvi je pozornicu i dio gledališta "okupirao" energični Davor Gobac, frontmen Psohomodo popa, koji je izveo svoj hit "Frida", a potom zajedno s Mijom zapjevao pjesmu "Molim vas, striček" s albuma "Tko je ubio Mickey Mousea?" iz 1992. godine. Rasplesanu i sjajno raspoloženu publiku dodatno je podignuo i drugi gost, komičar i pjevač Luka Bulić. Mia ga je zamolila da joj uz pomoć svojeg imitatorskog talenta pomogne odlučiti s kim bi mogla snimiti duet. Tako je Luka izveo nevjerojatne imitacije Massima, Arsena, Montena i Olivera, a Mia je zapjevala u tim zanimljivim duetima, kako bi potom Luka odlučio u maniri slavnih pjevača otpjevati njezin hit "Cimet i čaj", što mu je dakako i uspjelo.
Dva je trenutka sama Mia nazvala njoj najvažnijima ove nedjeljne večeri u Lisinskom: njezina premijerna izvedba nove pjesme "Ovaj grad", koju će izvesti na Zagrebačkom festivalu, te prekrasna izvedba pjesme "Galeb i ja" Olivera Dragojevića, koji joj je bio najveći glazbeni uzor, kojega je ne samo upoznala nego i imala prilike od njega puno naučiti. Pjesmu je izvela u potpunoj tišini prepune dvorane u pratnji pijanista Zvonimira Glibušića i violinista Antuna Stašića.

Tanja Kvorka
premijera
IZVELA JE NOVU PJESMU "OVAJ GRAD"
U pratnji klavira i violine izvela je pjesmu "Galeb i ja" svog velikog uzora Olivera Dragojevića
Možda ste propustili...

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

KONCERT ZA NAŠIČKO SKLONIŠTE ŽIVOTINJA

Odlični Damir, Kristijan i Stela pjevali za Farmicu

Najčitanije iz rubrike