Sport
RUKOMETNA SEHA-GAZPROM LIGA

Našičani kod kuće protiv
“fenjeraša” do novih bodova
Objavljeno 10. prosinca, 2018.
NEXE bez nekoliko važnih igrača nije odigrao briljantnu utakmicu, ali i ovo je bilo dovoljno dobro za pobjedu

Nije dugo trebalo našičkim rukometašima da se vrate pobjedničkim navikama nakon poraza u hrvatskom derbiju u utorak od PPD-a Zagreb. Idealan trenutak bila je nedjelja, jer im je u goste stigla posljednjeplasirana momčad SEHA Gazprom lige, Izviđač iz Ljubuškog, koja je u deset prethodnih kola osvojila samo bod.

Na tom učinku ostali su i nakon sinoćnjeg našičkog susreta u kojemu je NEXE slavio s 22:17.

Bez prvog strijelca
Susret s PPD-om Zagreb u Varaždinu ostavio je traga na igrački kadar Našičana. Zbog ozljeda trener Hrvoje Horvat ovaj put izostavio je najboljeg strijelca Tomija Vozaba i prvog desnog vanjskog Marka Buvinića, a na duže razdoblje je izvan kadra vratar Mihailo Radovanović. Umjesto Buvinića poziciju desnog vanjskog preuzeo je Tučin Can Celebi, kojeg je u 5-1 obrani mijenjao Mrđenović na poziciji centarhalfa, a ispred njega na isturenoj poziciji igrao je "srednjak" Ante Gadža. Od početka su Našičani željeli pokazati tko je momčad koja se bori za Final four, a tko "fenjeraš" regionalne lige. Otvorili su utakmicu s dva pogotka Halila Jaganjca, od samog početka stvorili su i držali prednost, a prva izraženija dogodila se u 17. minuti kada je Jaganjac postigao svoj treći pogodak za vodstvo domaćih 8:4. Vidjela se intencija u igri kod gostujućeg sastava koji vodi nekadašnji odlični pivot Mario Bjeliš. "Gurati" što češće loptu na crtu prema Matagi i Čuturi, dok su vanjsku liniju činili uglavnom golobradi mladići, koji su pokazali u nekim napadima kako imaju potencijal. U posljednjih deset minuta prvog poluvremena u igru su umjesto Gadže i Jaganjca ušli Leban i Lončar, bio je to znak i povlačenja u 6-0 zonu, a vrlo raspoložen na vratima NEXE-a bio je Moreno Car pa se već nakon prvog poluvremena pobjednik susreta nazirao. Tako je u pretposljednjoj sekundi prvog poluvremena Jelinić zabio iz kontre za 14:8, najveće našičko vodstvo na utakmici, a sa zvukom sirene omaleni Vukšić mogao je samo uputiti šut prema Carevim vratima.

Ipak, mirna završnica
U nastavku su kod Našičana zaigrali Zrnić i Eter na krilima te Barišić-Jaman kao treća opcija na lijevom vanjskom, a u obrani ponovno je vraćeno početnih 5-1 s Gadžom na prednjem, ali dakako s drukčijom posljednjom linijom ispred Cara, koji je i dalje držao visoki postotak obrana. Prijetili su gosti vratiti se u utakmicu, u 40. minuti smanjili su na samo tri pogotka zaostatka (16:13). Ista razlika bila je i sredinom drugog poluvremena kada je trener NEXE-a Hrvoje Horvat zatražio time-out kako susret ipak ne bi otišao u, za Našičane, neželjenom pravcu. Učvrstili su gosti 6-0 obranu koju u tim trenutcima nije bilo lako probiti, a kao da se uvlačila i nervoza kod "gromova". Vratio se stoga u momčad Jaganjac, a konačno su mogli prodisati kada je iskusni Zrnić istrčao kontru u 53. minuti za domaće vodstvo 21:15. Na kraju susreta Zrnić je već po isteku vremena pogodio iz sedmerca vratnicu pa Izviđač s konačnim rezultatom u Našicama može biti i zadovoljan. Do kraja ove godine NEXE još kod kuće dočekuje Metalurg i gostuje u Nišu kod Železničara.

Krešimir Lacković
NEXE 22 (14)

IZVIĐAČ 17 (8)

NAŠICE - Dvorana OŠ kralja Tomislava. Gledatelja: 1000. Suci: Ismailij Metalari i Nenad Nikolovski (Makedonija).

NEXE: Lelić, Car (11+0), Šipić 3, Gadža, Leban, Eter, Zrnić 7(4), Mrđenović, Barišić-Jaman, Jelinić 2, Vida, Lončar 3, Lavrič, Tomić 2, Jaganjac 4 i Celebi 1.

IZVIĐAČ: Miličević 1, Alilović 1, Kos 1, Becić 2, Čutura 2, Vukšić, Anđelić (2+0), Primorac, Mataga 1, Kvesić 1 (3+0), Maretić, Kaluđerović 1, Kordić, Lovrić, Mišetić 2 i Delić 5 (5).

SEDMERCI: NEXE 5(4), Izviđač 5(5); ISKLJUČENJA: NEXE 8 minuta (Eter 2, Celebi 2, Mrđenović 2, Lavrič 2); Izviđač 2 minute (Primorac 2)
Možda ste propustili...

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike