Sport
LAGANA POBJEDA OSJEČKIH ODBOJKAŠICA

U prvom setu načinile seriju 18:1
Objavljeno 9. prosinca, 2018.
Lagan su posao imale odbojkašice Osijeka, koje su u sklopu 10. kola Prve lige ugostile Drenovu. Riječanke u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu se uspjele dokopati se ni boda, stoga je bilo jasno da u Gradskom vrtu nemaju baš prevelikog izgleda za upisivanje bodova na konto. Znale su to i domaće učenice trenera Miroslava Đekića, koje su rutinski odradile ono što se od njih i očekivalo. Naravno, Osječanke nisu morale igrati ni sa pola gasa da upišu nova tri boda, jer razlika u kvaliteti je zaista bila vidljiva iz aviona. Početna postava domaćih doživjela je male promjene, pa je tako mjesto tehničara zauzela Dora Gadžić, jer Lea Grahovac nije mogla nastupiti zbog zdravstvenih problema. Naravno da u ovakoj utakmici izostanak standardnog člana nije nenadoknadiv hendikep, jer je Drenova bila idealan suparnik za davanje prigoda svim igračicama, a u zapisniku je bilo njih 13.

Kako će se stvari odvijati na parketu vrlo brzo je bilo jasno. Kod rezultata 7:7 domaće su se uozbiljile te su do kraja prvog seta napravile seriju od nestvarnih 18:1! Bilo je jasno da igranje s najjačim kadrom nema smisla, pa je u drugom setu trener Đekić krenuo s rotacijama. No, i igračice s klupe dale su svoj doprinos, pa ni u preostala dva seta visoka pobjeda nije došla u pitanje.

- Znali smo kakva nas utakmica očekuje, stoga sam i unaprijed rekao da će prigodu dobiti sve igračice. One su to zaslužile svojim pristupom na treningu, pa je dobro da i one dobiju službene prvoligaške minute. Odradili smo planirano, sada nas čeka priprema za derbi u Zadru, kratko je nakon devete prvenstvene pobjede zborio trener Osječanki Miroslav Đekić.

Iz ovakvih utakmica ne mogu se izvući neke veće koristi. Raspoređena minutaža na sve igračice u kadru i naravno ostvarena pobjeda su jedine korisne stvari u ove 62 minute, koje nisu bile ni na razini lakšeg treninga. No, na kraju piše se pobjeda i tri boda. N. Benčina
OSIJEK       3

DRENOVA       0

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 50. Suci: Pišćak (Belišće) i Horvat (Vinkovci).

OSIJEK: Dugandžić, Đurić, Lizatović, Karatović, Lovrić, Štebih, Krivić, Merkaš, Šimunec, Gadžić, Žulj, Jurić, Hodić.

DRENOVA: Petrović, Šahinović, Barać, Kalinić, Lukašić, Matijević, Lukežić, Bušljeta, Stankovsky, Medved, Vunderlih, Baličevac.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:8, 25:15, 25:14
Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana