Novosti
KOMEMORACIJA NA MEDVEDNICI

Ubojstvo obitelji Zec - sramotno poglavlje novije hrvatske povijesti
Objavljeno 9. prosinca, 2018.
U povodu 27. godišnjice ubojstva obitelji Zec, grupa građana u subotu je položila vijenac, ruže i lampaš na mjesto njihova ubojstva na Medvednici te su održali komemoraciju u spomen na Mihajla, Mariju i Aleksandru, koji su ubijeni 1991. - Mihajlo ispred kućnog praga na zagrebačkoj Trešnjevci, a njegova žena i 12-godišnja kćer u sljemenskoj šumi.

Član stranke "Naprijed Hrvatska" i novinar Drago Pilsel u svom je govoru rekao kako je likvidacija Mihajla i Marije Zec te njihova najstarijeg djeteta, 12-godišnje Aleksandre, jedno od najsramotnijih poglavlja novije hrvatske povijesti. Pilsel je naglasio i da je uz spomen na Aleksandru i na njene roditelje, dužnost svih sjećati se i stotine ostale djece ubijene tijekom Domovinskog rata i agresije na Republiku Hrvatsku.

Treba podsjetiti kako su nedugo nakon što je policija pronašla tijela ubijenih članova obitelji Zec uhićeni pripadnici Merčepove postrojbe - Munib Suljić, Igor Mikola, Siniša Rimac, Nebojša Hodak i Snežana Živanović, od kojih su neki pred istražnim sucem priznali ubojstva. No, na suđenju je utvrđeno kako pred istražnim sucem nisu imali odvjetnika, a što su prema zakonu za tako teško djelo morali imati, pa su njihovi raniji iskazi "izbačeni", a oni oslobođeni.H
Možda ste propustili...

POTPISANA DVA UGOVORA VEZANA UZ RIJEKU I SISAK

Ina u projektima obnovljive energije

INFLACIJA U OŽUJKU 4,1 POSTO

Najviše poskupjeli hrana i sokovi