Regija
OPĆINA VILJEVO PRIPREMA VAŽNE ISKORAKE

Gradnja klaonice, u planu i pogon za preradu mesa
Objavljeno 10. prosinca, 2018.
Potencijalne investicije su generator smanjenja nezaposlenosti u općini a i šire
VILJEVO - U Industrijsko-poslovnoj zoni Cret Viljevski pred samim je puštanjem u rad bioplinsko postrojenje za proizvodnju električne i toplinske energije privatnog investitora VDM Energija, koja bi trebala postati neposredni generator zapošljavanja za rad u samom postrojenju, a posredno kroz organizaciju proizvodnje i otkupa sirovina za rad bioplinskog postrojenja od lokalnih poljoprivrednih proizvođača. Preostale dvije čestice u poslovnoj zoni također će uskoro biti u funkciji jer na jednoj od čestica uskoro počinje gradnja klaonice, dok za drugu postoji interes kupnje radi gradnje pogona za preradu mesa, otkrio nam je načelnik Općine Viljevo, Dominik Knežević, govoreći o gospodarskim planovima i projektima Općine Viljevo koji se planiraju realizirati u bližoj budućnosti, odnosno tijekom iduće godine.„Iznimno smo radosni što se projekt poslovne zone Križevci, odnosno bivše karaule, napokon nakon 10 godina pokušavanja, počeo realizirati. U suradnji s Ministarstvom državne imovine započela je procedura za darovanjem ove nekretnine koja je u vlasništvu Republike Hrvatske, Općini Viljevo, a za istu nekretninu također već imamo iskazani interes za stavljanje u funkciju u svrhu preradbenih kapaciteta poljoprivrednih proizvoda. Sve ove potencijalne investicije smatramo generatorom smanjenja nezaposlenosti u našoj općini a i šire, gdje bi u sve četiri navedene investicije bilo otvoreno više od 50 novih radnih mjesta“, najavljuje prvi čovjek viljevačke općine.

Kako je općina Viljevo poljoprivredni kraj, ova jedinica lokalne samouprave već je usvojila i još u kratkom roku planira usvojiti cijeli niz mjera vezanih uz primarnu poljoprivrednu proizvodnju u obliku sufianciranja trihineloskopskog pregleda mesa, odvoza klaoničkog otpada te umjetnog osjemenjivanja u području govedarstva i svinjogojstva. Isto tako razmišljaju i o uvođenju de minimis potpora ili potpora male vrijednosti za povrtlarsku proizvodnju, i to za poljoprivredne površine uz rijeku Dravu u rudini Konopljišće.
Lidija Aničić
OSTALA JE NEOSTVARENA JEDNA OD NAJVEĆIH ŽELJA I POTREBA - kanalizacija
Uz velike gospodarske iskorake koji su napravljeni, načelnik Općine Viljevo Dominik Knežević ne krije da je neostvarena ostala jedna od najvećih želja i potreba. Riječ je o gradnji kanalizacijskog sustava odvodnje. On bi se trebao raditi u sklopu Projekta poboljšanja i razvoja vodno-komunalne infrastrukture na uslužnom području komunalnog gospodarstva Park d.o.o. Donji Miholjac. Početak realizacije tog projekta planira se uskoro, za dvije do tri godine. Kako bi potaknuli mještane općine na što intenzivnije priključivanje na vodovodnu mrežu, Općina Viljevo krajem prošle godine uvela je i mjeru sufinanciranja vodovodnih priključaka u iznosu od 1000 kuna po domaćinstvu. Rezultat te mjere je u ovoj godini dvadesetak novih priključaka, čiji se porast u idućoj godini tek očekuje. U ovoj godini krenuli su i u zamjenu klasične rasvjete štedljivijom LED rasvjetom.
Možda ste propustili...

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike