Crna kronika
SUKOB U ZELENOM VRTIĆU

Dvojica ranjena nakon tučnjave
Objavljeno 9. prosinca, 2018.
ZAGREB - Dvojica muškaraca ranjeni su u petak u večernjim satima u pucnjavi tijekom svađe i tučnjave više osoba u novozagrebačkom kafiću Zeleni vrtić. Policija je u kafić upala još za vrijeme tučnja i odmah je privela 11 osoba, dok su dvojica ranjenih muškaraca prevezeni u bolnicu. "Nakon višesatnih obavjesnih razgovora dvije su osobe uhićene, a za jednom se intenzivno traga", priopćili su kratko iz zagrebačke policije.


S obzirom na to da još uvijek nisu poznati detalji policijskog očevida nije poznat ni motiv sukoba koji je krenuo u kafiću od 21.50 sati. Neslužbeno doznajemo da se 51-godišnji muškarac posvađao s više osoba. Grube riječi prerasle su u tučnjavu u kojoj su petorica muškaraca počela udarati 51-godišnjaka koji je zbog toga oboren na pod. U tom trenutku netko od sudionika tučnjave izvadio je pištolj i jednim hitcem ustrijelio 51-godišnjaka u vrat. Zrno se nakon ranjavanja 51-godišnjaka odbilo od poda kafića i u nogu pogodilo 47-godišnjaka koji je u tom trenutku ulazio u kafić. Unatoč ispaljenom hitcu tučnjava je nastavljena, a prekinuta je dolaskom interventnih i temeljnih policajaca. Ubrzo su došla i kola Hitne pomoći koja je ranjeni dvojac odvezao u bolnicu.


Kako bi utvrdili detalje tučnjave i ispaljenog hica iz pištolja, policija je u policijsku postaju privela ukupno 11 osoba koje je zatekla u kafiću Zeleni vrtić. Uslijedili su obavijesni razgovori inspektora s njima, a nakon toga dvije osobe, koje se dovode u vezu s tučnjavom i pucnjavom, odmah su uhićene i predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke. Policija je priopćila i kako se za još jednom osobom intenzivno traga. O svemu je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo, a istraga se nastavlja i dalje.
Još jedna noćna pucnjava u Zagrebu u kratkom vremenu unijela je nesigurnost među građane glavnog grada Hrvatske. U posljednja dva mjeseca pisali smo o pravim revolveraškim obračunima na zagrebačkim ulicama, većinom između suprotstavljenih kriminalnih klanova čiji sudionici nisu razmišljali da bi pucajući mogli usmrtiti i nekog nedužnog građanina. Od početka prosinca pa do incidenta u kafiću Zeleni vrtić policija je zabilježila pet pucnjava na zagrebačkim ulicama.M.Bugarić
Najčitanije iz rubrike