Crna kronika
SMRT U PROMETU

Ni ovaj vikend nije mogao bez mrtvih na cesti
Objavljeno 10. prosinca, 2018.
Sve tri nesreće zbile su se zbog prebrze vožnje, a u jednoj je vozač bio i alkoholiziran
ALILOVCI - Diljem Hrvatske i ovaj vikend nije mogao proći bez prometnih nesreća s najtežim posljedicama. U petak i subotu u prometnim nesrećama dvije su osobe izgubile život, a jedna je u teškom stanju prevezena u bolnicu. Nesreća s teško ozlijeđenom osobom zbila se u petak navečer u Alilovcima kod Požege.
Teška se prometna nesreća oko 22.30 sati dogodila na izlazu iz naselja Alilovci. Vozač Mercedesa B-1, požeških registracijskih oznaka, kretao se iz Požege prema Kaptolu. Na izlazu iz Alilovaca zbog neutvrđenih je razloga izgubio kontrolu nad upravljačem, nakon čega je vozilo sletjelo s ceste. Prije slijetanja Mercedes je udario u betonski mostić i prevrnuo se na krov. Automobil se zaustavio na stupu na kojem je postavljen mjerač brzine.


Strahoviti udarac nagnao je stanovnike Alilovaca da iziđu iz svojih kuća i pokušaju pomoći teško ozlijeđenom vozaču koji je ostao u automobilu. Kako je karoserija auta bila savinuta, Alilovčani nisu mogli otvoriti ni jedna vrata, pa su u pomoć pozvali vatogasci DVD-a Kaptol. Oni su uz pomoć hidrauličnih škara uspjeli otvoriti vrata i zajedno s djelatnici hitne pomoći izvući teško ozlijeđenog vozača koji je hitno transportiran u požešku bolnicu. "Vozač je bio pri svijesti kad ga je hitna odvezla. Strašno je jaukao od bolova", kažu nam mještani Alilovaca. Tijekom intervencije vatrogasaca i hitne pomoći, te naknadnog očevida, promet u oba smjera bio je obustavljen, a policajci su vozila prusmjeravali na alternativne prometne pravce.
Prva nesreća sa smrtno stradalom osobom zbila se u prvim satima subote u Košutama kod Sinja. Oko 1.45 sati došlo je do slijetanja automobila i teškog ozljeđivanja 22-godišnje suvozačice, koja je od težine ozljeda preminula na putu do splitske bolnice. Automobil je vozio pijani 27-godišnjak, koji je lakše ozlijeđen. Druga se nesreća dogodila u subotu prijepodne u blizini trgovačkog centra West Gate kod Zaprešića. Nesreća se zbila na staroj Zagorskoj cesti, kada je u jednom trenutku vozač automobila, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio kontrolu nad upravljačem, zbog čega je vozilo u nekontroliranom kretanju sletjelo s kolnika. Pri tome se automobil nekoliko puta preokrenuo i na kraju završio na krovu. Od posljedica teških ozljeda jedna je osoba na mjestu nesreće izgubila život, a druga je kolima hitne pomoći prevezena u jednu od zagrebačkih bolnica.
AGM Kruna/Milan Bugarić
uzroci
PREBRZA

VOŽNJA I

ALKOHOL
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura