Ekonomija
POSJEĆENOST IZNAD SVIH OČEKIVANJA

Na 1. Tehnicoolumu izrađeno više od pet tisuća predmeta
Objavljeno 10. prosinca, 2018.
Zainteresiranost je bila tolika da se nakon prvog dana moralo u Dom tehnike po dodatni materijal, kaže Vukašinović

Da u Osijeku postoji velik broj djece i mladih zainteresiranih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja, ali i stručnjaka kojima je to područje profesionalni izbor, jasno se moglo vidjeti tijekom 1. Tehnicooluma – sajma tehničke kulture, održanog u petak i subotu na osječkom Pampasu. Dvodnevni sajam tako se pokazao punim pogotkom tvrtke Osječki sajam koja je u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka, ZTK-om Osječko-baranjske županije i Udruženjem obrtnika Osijek, organizirala prvi sajam ovakve vrste ponudivši posjetiteljima brojne besplatne kreativne i edukativne radionice, izložbe, predavanja, stručne prezentacije, savjetovanja i zabavne atrakcije.
“Ovo što je ostvareno iznad svih je očekivanja, a da to nije samo moj subjektivni osjećaj shvatio sam kroz komunikaciju sa svim izlagačima, velikim brojem posjetitelja i suorganizatorima”, zadovoljan je i ponosan, kao direktor Osječkog sajma, ali i kao građanin Osijeka Alen Vukašinović.
U prilog tome svakako ide i brojka od više od pet tisuća izrađenih predmeta u sklopu radionica, a zainteresiranost je bila tolika da su organizatori nakon prvog dana morali u Dom tehnike po dodatni materijal kako bi ga osigurali dovoljno za sve nove turnuse posjetitelja.
- U petak su na sajam osnovnoškolci dolazili organizirano busevima, a posebno me veseli što je isto tako velik broj posjetitelja došao i u subotu. Radionice su oba dana bile krcate od otvaranja, pa sve do 18 sati, kada smo ih morali prekidati zbog zatvaranja, što je vrlo rijedak slučaj na sajmovima gdje posljednjih nekoliko sati zadnjeg dana uglavnom posjetitelja gotovo da i nema’, kaže Vukašinović te napominje kako je u radnim skupinama bilo više djevojčica nego dječaka.
Budući da je odjek prvog izdanja ovog sajma tehničke kulture poprilično jak, direktor Osječkog sajma rekao je kako je održavanje 2. Tehnicooluma, u istom terminu 2019. godine, neupitno te je napomenuo kako organizatori već planiraju dodatne sadržaje koji će sajam podići na još jednu višu razinu.
‘’Što se tiče sljedeće godine, već sada imamo golem broj upita od strane izlagača i sponzora, tako da ćemo Tehnicoolum, čije je prvo izdanje bilo isključivo radno-edukativnog karaktera, proširiti i na drugi paviljon koji će biti prodajni dio’’, najavljuje Vukašinović, koji ovim putem zahvaljuje svim djelatnicima. ‘’Ovakva količina i motiv djece i naših sugrađana, i mene i moje djelatnike napunila je izrazito pozitivnom energijom. Također želim zahvaliti i svim djelatnicima gradske i županijske zajednice tehničke kulture koji su se u potpunosti predali cijeloj ovoj priči. Mnogi od njih nisu pravili ni pauze za ručak kako bi što većem broju posjetitelja uspjeli omogućiti sudjelovanje na radionicama’’, ističe Vukašinović. Danijel Miklić

I Motomrazovi na Tehnicoolumu
Lijepoj božićnoj atmosferi Tehnicooluma su pridonijeli su i članovi Moto kluba Osijek koji su u sklopu svoje tradicionalne akcije darivanja pod nazivom Motomrazovi, posjetili ovaj sajam tehničke kulture. ‘’Zahvaljujem i Motomrazovima koji su nam drugog dana Tehnicooluma došli s Trga Ante Starčevića na Pampas te pozdravili svu djecu i podjelili im prigodne darove. Atmosfera je bila toliko lijepa, a energija pozitivna da su mi posjetitelji i izlagači govorili kako ovako nešto nisu dugo doživjeli’’, oduševljen je i zahvalan Vukašinović.
Alen Vukašinović

direktor Osječkog sajma

Radionice su bile krcate od otvaranja pa sve do 18 sati, kada smo ih morali prekidati zbog zatvaranja, što je rijetko na sajmovima gdje tijekom posljednjih sati zadnjeg dana posjetitelja gotovo da i nema
Možda ste propustili...

DODIJELJENA ZLATNA KOŠARICA 2024. ZA NAJBOLJA OSTVARENJA

Podravka najbolji proizvođač

VEĆINA WEB-STRANICA NAJVEĆIH HRVATSKIH KOMPANIJA ENERGETSKI JE NEODRŽIVA

Internet je četvrti najveći zagađivač okoliša u svijetu

Najčitanije iz rubrike