Regija
ŽUPANJA IZABRALA NAJBOLJE ZA 2017.

Najsportaš je Josip Lotar, tri nagrade otišle NK Županja 77
Objavljeno 8. prosinca, 2018.
ŽUPANJA - Najbolji sportaš grada Županje za 2017. je Josip Lotar iz NK Graničar, drugoplasirani je Mladen Kobaš iz NK Županja 77, a najboljim sportskim djelatnikom za prošlu godinu proglašen je Zlatan Hadžijusufović, igrač i trener NK Županja 77. Za najbolji sportski kolektiv grada Županja za 2017. izabran je NK Županja 77. Osim gradonačelnika i saborskog zastupnika Davora Miličevića pehare, priznanja i novčane nagrade dobitnicima su na prigodnoj svečanosti uručili i njegovi zamjenici Mladen Dogan i Kruno Šarić te potpredsjednik Gradskog vijeća Anto Juko. Čestitke je uputio i Vladimir Zlatarić, predsjednik Komisije za djelatnost iz područja sporta. U ime nagrađenih zahvalio je Dražen Pavlović, predsjednik NK Županja 77.

- Ovo je veliko priznanje za naš rad i trud, a ujedno i poticaj da budemo još bolji, ustrajniji i da ostvarimo još bolji rezultat. Naš trener i veliki igrač Zlatan Hadžijusufović okupio je odličnu ekipu i ovo priznanje je, mogu reći, prije svega njegova zasluga - poručio je.

Gradonačelnik Miličević najavio je da će Grad u 2019. za deset posto povećati sredstva za sport i da će sportskim kolektivima biti lakše funkcionirati. To im je, ustvrdio je, siguran novac i osnova za planiranje godine.

Zahvaljujući izmjenama Zakona o financiranju lokalne samouprave, koje su stupile na snagu početkom 2018., znatno su povećani porezni prihodi u gradskom proračunu te je čelnik Županje odlučio što više sredstava usmjeriti u društvenu nadgradnju, između ostaloga i povećati izdvajanja za sport, kulturu i udruge. Smatra da mladima treba omogućiti da se razvijaju, okupljaju, treba ih pokušati zadržati i omogućiti im sve potrebne sadržaje i uvjete za kvalitetan život. Cilj je, kazao je, što više novca vratiti građanima i u tom će se smjeru ići i u sljedećoj godini. Istaknuo je važnost razvoja sporta, uređenja sportske infrastrukutre, u čemu će i Grad pružiti pomoć, napomenuvši da prostora ima i u EU fondovima.

Pozvao je sportske kolektive, ako imaju ideju, da dođu u Grad, na raspolaganju im je Agencija za razvoj "Vjeverica", koja će ih uputiti, pomoći im oko izrade projekata, apliciranja na natječaje i povlačenja novca. M. Lešić Omerović
Možda ste propustili...

U OPĆINI KOŠKA NOVI REALIZIRANI PROJEKT

Nastava u dvije smjene - “pospremljena” u povijest

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli