Osijek
RADOVI NA PROMETNOJ INFRASTRUKTURI

Ozelenjen kružni tok u Trpimirovoj
Objavljeno 8. prosinca, 2018.
Direktor Unikoma Davor Vić jučer je sa suradnicima obišao netom završene radove na hortikulturnom uređenju kružnog toka na križanju Drinske i Trpimirove ulice, posljednjeg od tri kružna toka na južnom ulazu u grad, kao i tek započete radove na gradnji dviju pješačkih staza koje će građanima skratiti put od trgovačkog centra i restorana brze prehrane koji se nalaze u blizini do spomenutog kružnog toka.

- Što se tiče kružnog toka, u startu je bilo planirano da hortikulturno uređenje izvede Unikom, a ne glavni izvođač radova, što je i logično jer će se upravo Unikom brinuti o njegovu redovitom održavanju. Sada imamo lijep niz od tri kružna toka, od kojih svaki ima svoju priču, koji sa suvremenim sustavom za navodnjavanje uvode novi komunalni standard - rekao je Vić.

Nešto više o samom hortikulturnom uređenju rekao nam je Stjepan Giesler, voditelj RJ Zelenilo.

- Kružni je tok uređen prema svim pravilima struke i prometnih zakonitosti. Osim na estetski dojam morali smo obratiti pozornost i na sigurnost prometa, odnosno preglednost. Ovaj kružni tok, na ulazu u naselje Sjenjak, floristički je najbogatiji. Tu smo kombinirali zimzeleno raslinje u šišanim formama šimšira s cvatućim grmljem, sezonskim cvijećem i ukrasnim travama. Svakako treba napomenuti i da su sva tri kružna toka opskrbljena suvremenim sustavima za navodnjavanje, što je na ovakvoj lokaciji, u našim ekstremnim uvjetima suše i vrelog ljeta, prijeko potrebno - rekao je Giesler. I. Alilović
Najčitanije iz rubrike