Crna kronika
D34 - OPASNA PROMETNICA

Još nije poznat uzrok slijetanja kamiona s ceste
Objavljeno 8. prosinca, 2018.
U prometnoj nesreći kod Slatine poginuo je 54-godišnji vozač kamiona osječkih registracija

Vezani članci

TRAGEDIJA KOD SLATINE

Osječanin poginuo u slijetanju kamiona

SLATINA - Još se uvijek ne znaju uzroci pogibije vozača kamiona osječkih registracija nakon slijetanja vozila s ceste u blizini Slatine. Pedesetčetverogodišnji vozač kamiona MAN osječkih registracijskih oznaka kretao se kroz Novi Senkovac prema istoku, u smjeru Čađavice. Iz neutvrđenih razloga na ravnoj i suhoj cesti, u uvjetima dobre vidljivosti, skrenuo je ulijevo na trak kolnika koji je namijenjen vozilima iz suprotnog smjera, prešao cijelu cestu i preko rubnjaka nekontrolirano sletio u duboki putni jarak. Vozilo se prevrnulo na lijevi bok, a vozač, koji je bio sam u vozilu, poginuo je na mjestu tragičnog događaja.
U rekordno kratkom vremenu na mjesto nesreće došli su djelatnici Hitne medicinske pomoći, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe i Policijske postaje Slatina, ali nesretnom vozaču nisu mogli pomoći. Sreća u nesreći bila je što u trenutku slijetanja kamiona s ceste nije bilo drugih vozila koja bi se našla na putanji kretanja teretnog vozila, jer tada bi posljedice bile još i daleko veće. Prema riječima glasnogovornika Policijske uprave virovitičko-podravske Josipa Štajdohara, po nalogu zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Virovitici nad stradalim vozačem bit će provedena obdukcija radi utvrđivanja uzroka smrti.


Ravna cesta između Novog Senkovca i Čađavice postaje prometno opasna dionica jer se upravo na tom dijelu ceste prometne nesreće sve češće događaju. Tako je u siječnju 2012. na toj cesti nedaleko od Vraneševaca poginuo 35-godišnji pješak, na kojega je naletio automobil. Dana 27. svibnja prošle godine između Novog Senkovca i Vraneševaca došlo je do slijetanja automobila s ceste, koji je potom udario u putni most, zapalio se i potpuno izgorio. U njemu je bila peteročlana obitelj, roditelji i najstarije dijete teško su ozlijeđeni, a dvoje male djece u dječjim sjedalicama ostalo je neozlijeđeno.
Prije nešto više od godinu dana, 10. kolovoza prošle godine, gotovo na istome mjestu, samo nekoliko stotina metara u smjeru Novog Senkovca, također se dogodila prometna nesreća s tragičnim posljedicama. Vozač automobila kretao se neprilagođenom brzinom stanju i uvjetima na cesti, pri čemu je prednjim desnim dijelom svojeg vozila udario u stražnji dio bicikla kojim je upravljao 50-godišnjak. Bicikl je odbačen u nekoliko metara dubok desni putni kanal, a biciklist je odbačen na desni rub ceste, pao na kolnik i preminuo na mjestu nesreće.
Petar Žarković
opasno
SVE JE VIŠE

PROMETNIH

NESREĆA
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike