Regija
ZIMSKA SLUŽBA

Udvostručena zimska oprema - brže čišćenje
Objavljeno 7. prosinca, 2018.
BELI MANASTIR

Baranjska čistoća spremna je za zimsku službu, jednu od djelatnosti u sklopu održavanja javnih površina grada Belog Manastira.

- Zimska služba, dakle zimsko održavanje prometnica, nogostupa, parkirališta i trgova, sastavni je dio održavanja javnih površina za što je tvrtka zadužena. U našoj je ingerenciji nešto više od 50 kilometara nerazvrstanih prometnica. Kada se zna da većinu od njih moramo proći po dva puta, lijevu i desnu stranu, dolazimo do brojke od stotinjak kilometara - kaže direktor Baranjske čistoće, Damir Paulić, napominjući kako je tvrtka mnogo uložila u opremu za zimsku službu.

- Ove smo godine udvostručili opremu iz praktičnog razloga. Taj se posao, naime, može obaviti i s manje opreme, ali bi njegovo obavljanje trajalo neprihvatljivo dugo - pojašnjava, dodajući kako Baranjska čistoća raspolaže sa sedam velikih strojeva (kamiona i traktora) te manjim traktorskim uređajima (ralice i freze). Posljednji stroj montiran je proteklog petka, a riječ je o traktoru s ralicom i rasipačem koji će upotrebljavati na brdu, užim putovima i raskrižjima s nanosima. Podsjeća kako je Beli Manastir specifičan, misleći pritom na brdski dio grada, koji je posebno ‘‘osjetljiv‘‘ zbog nagiba i uskih ulica. Tvrdi kako se na tim mjestima mora djelovati odmah čim se pojave padaline te podvlači kako se opremom koju posjeduju relativno brzo i sigurno mogu otkloniti sve zimske nepogode. Dakako, preduvjet je pravovremeno izdavanje naloga za pokretanje, što je, pak, u ingerenciji Grada. Za državne i županijske ceste na području jedinog baranjskog grada, ali i cijele Baranje, skrbi Cesting.

- Brinemo se za 220 kilometara baranjskih županijskih i lokalnih prometnica te 85 kilometara onih državnih. Još ranije bili smo spremni za eventualne preventivne radnje, kao i za potencijalne snježne nanose. U skladištima u Belom Manastiru i Batini uskladišteno je 550-ak tona soli - kaže nadcestar belomanastirskog Cestinga, Roman Rašić. U većini baranjskih općina za zimsku su službu zaduženi komunalni pogoni, a kako saznajemo, svi su spremni za prve snježne nanose. I. Getto
Možda ste propustili...

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

Najčitanije iz rubrike