Regija
POČINJU AKTIVNOSTI NA AGLOMERACIJI

Aglomeracijski radovi početkom sljedećeg tjedna kreću u Satnici
Objavljeno 7. prosinca, 2018.
ĐAKOVO

Početkom idućeg tjedna, ne odluči li loše vrijeme drukčije, počinju radovi na velikom projektu Aglomeracija Đakovo.

Prema riječima direktora Đakovačkog vodovoda Ivana Kočiša, startaju u Satnici Đakovačkoj. Stoga danas, 7. prosinca, satnička Općina i Vodovod imaju javnu prezentaciju vezanu uz izradu kućnih priključaka u tom mjestu, a u sklopu projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Đakovo”.

– Namjera je upoznati korisnike s procedurom i dokumentacijom koja prethodi izradi kućnih priključaka - kaže Kočiš i nastavlja kako aglomeracijski radovi startaju u onim dijelovima koji već imaju gotovu kanalizaciju i rade se priključci.

– Prezentacija je za ljude čija će si kućanstva raditi priključke. Građevinsku urednost moraju dokazati građevinskom dozvolom i provedenom legalizacijom - kaže Kočiš.

Pripremu priključka do ulaza u česticu korisnika plaća EU, a na revizijsko oko spaja se korisnik. Nakon startanja radova u Satnici, na redu su Ivanovci i Kuševac.

- Ove godine, zbog božićnih blagdana, neće krenuti raskopavanje đakovačkih ulica - poručuje Kočiš.

Ugovor za rekonstrukciju i izgradnju sustava odvodnje na području Aglomeracije Đakovo potpisan je u studenom. S PDV-om je vrijedan 130 milijuna, a Aglomeracija Đakovo s PDV-om ukupno je vrijedna 267 milijuna kuna. Uz Đakovo, obuhvaća pet prigradskih naselja i Satnicu. Aglomeracijom trebaju dobiti moderan kanalizacijski sustav s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda za 33.000 stanovnika. Radovi će trajati dvije godine, a obuhvaćaju 62 km rekonstrukcije i gradnje novih kanalizacijskih kolektora, osam kilometara rekonstrukcije vodoopskrbe, 26 precrpnih stanica i dr. Kohezijski fond EU osigurava 71,2 posto sredstava, a ostalo su nacionalna sredstva - proračun i Hrvatske vode, te vlastita sredstva. Satnički načelnik Željko Šimić kaže da radovi startaju u Ulici A. G. Matoša. Suzana Župan
Interes za bivši Energin kompleks
Dok se iščekuje početak radova na Aglomeraciji, Đakovački vodovod usporedno “osluškuje teren” i njegov interes za kupnju bivšeg Energina kompleksa u Industrijskoj zoni koji je bivša uprava tvrtke kupila s namjerom preseljenja Vodovoda iz Jelačićeve ulice na gradsku periferiju, a nova uprava od toga odustala. Direktor Ivan Kočiš kaže kako se ova imovina prodaje na upite kupaca, a cijena je oko pet milijuna kuna. “Do sada je bilo više upita iz Đakova, iz poslovnih, poduzetničkih krugova, kao i od Đakovčanina koji je u Njemačkoj”, kaže Kočiš. Sadašnja uprava odustala je od preseljenja u Zonu jer ex Energin kompleks smatra prevelikim za potrebe ove tvrtke.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana