Regija
OPĆINSKO VIJEĆE PODGORAČ ODGODILO INICIJATIVU

Općina će osnovati radnu skupinu branitelja
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
PODGORAČ

Na sjednici Općinskog vijeća Podgorač vijećnik Perica Perić (Desno) predložio je da se na dnevni red uvrsti inicijativa Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Općine Podgorač za proglašenje 25. lipnja Danom branitelja općine Podgorač. Govoreći o inicijativi, Perić je rekao kako se od Općine traži da se i aktivno uključi u obilježavanje Dana branitelja općine Podgorač. Dopuna dnevnog reda nije prihvaćena, jer za taj prijedlog glasovala su četiri vijećnika, a deset je bilo suzdržanih. Budući da je tema važna, načelnik Općine Podgorač Goran Đanić na kraju sjednice u vezi s prijedlogom rekao je kako nitko nije protiv branitelja, ali se mora, prema poslovniku, poštovati procedura prijedloga unošenja pojedinog pitanja u dnevni red sjednice Vijeća.

- Općinsko vijeće nije odbacilo inicijativu, nego je odbacilo nepripremljen prijedlog. Procedura nije poštovana i prijedlog je odbačen, pa, prema tome, ne vidim tu ništa sporno. Nema potrebe da se bavimo nečime što nije pripremljeno - rekao je Đanić. Najavio je formiranje radne skupine koju će činiti predstavnici svih zainteresiranih braniteljskih udruga, a čija će zadaća biti pripremiti prijedlog i prezentirati ga Općinskom vijeću.

- Ne možemo donijeti odluku o tako važnom pitanju bez pripreme. Naravno, sjest ćemo i razgovarati oko inicijative i dogovoriti se. Formirat ću radnu skupinu koja će razmotriti datum proglašenja Dana hrvatskih branitelja općine Podgorač. Ne može predsjednik jedne braniteljske udruge određivati datum – istaknuo je Đanić.

Načelno je dogovoreno kako će sljedeće godine pripremiti prijedlog koji će biti prezentiran općinskim vijećnicima kako bi o njemu mogli valjano odlučivati. S.Fridl
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UPRAVA ŠUMA PODRUŽNICA VINKOVCI PREDNJAČI

U 2018. godini ostvarili 53,9 milijuna kuna dobiti

2

HRABRI KONTAKT-POLICAJAC

Milan Rončević spasio
čovjeka iz goruće kuće

3

MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU-A SUFINANCIRAT ĆE PROJEKT

Za uređenje dijela Velikog kraja 350.000 kuna