Sport
PRVA HMNL

Sa Squareom izbjeći najslabiji učinak jesenskog dijela sezone
Objavljeno 7. prosinca, 2018.
Susret Osijek Kelme - Square počinje večeras u 20 sati u Zrinjevcu

Osječke malonogometaše večeras čeka drugo uzastopno prvenstveno domaćinstvo, a u Zrinjevcu će gostovati dubrovački Square. Opet naglašavati koliko je teška pozicija Osijek Kelmea, kada je u pitanju borba za opstanak, nema smisla. Dovoljno je reći kako im je svaki bod koji će osvojiti do kraja prvog dijela sezone doslovce zlata vrijedan.

U biti, u klubu se već naveliko razmišlja o drugom dijelu sezone i traže se način kako momčad upotpuniti nužnim igračkim pojačanjima. No, prije negoli se krene u tu akciju, treba pokušati osigurati što povoljniju startnu poziciju u proljetni dio sezone, a za to Osječanima nedostaju još bar tri boda. Pred njima su još dvije utakmice, ova večerašnja protiv Squarea, te gostovanje u Vrgorcu u posljednjem jesenskom kolu. Nije baš dobar izbor za osvajanje bodova, ali ne treba ih se unaprijed odricati.

- U prethodnim sezonama najslabiji učinak na polusezoni nam je bio sedam bodova. U ovom smo trenutku tri boda udaljeni od takvog učinka, a susret protiv Squarea nam je veća prilika za osvajanje ta tri boda koja nam nedostaju negoli gostovanje u Vrgorcu u posljednjem jesenskom kolu. Ove je sezone situacija specifična kada je u pitanju borba za opstanak jer ispadaju tri posljednjeplasirane momčadi, a već sada je jasno kako ćemo u toj borbi biti mi, Jesenje, Brod 035 i Alumnus Sesvete. Od nas četvero mjesta će u prvoligaškom društvu u sljedećoj sezoni biti samo za jednoga - kaže Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Utakmice protiv Squarea u Zrinjevcu uvijek su bile vrlo tvrde i neizvjesne. U ovom trenutku posve je jasno kako su Dubrovčani kvalitetnija momčad, ali Osječani ne igraju baš tako loše kako bi se moglo zaključti iz plasmana i rezultata. Jednostavno imaju problem s "black outima".

- Najgore je što nema pravila kada nam se događaju. Protiv Crnice jako smo loše otvorili utakmicu i nakon pet minuta već smo imali zaostatak od tri pogotka. Međutim, uspjeli smo se stabilizirati, doći na samo pogodak zaostatka, a mogli smo do poluvremena i izjednačiti. No, u početku drugog dijela opet smo upali u rupu i izgubili utakmicu. Uspijemo li te "crne rupe" u igri svesti na minimum, te kvalitetnije iskoristiti dobra razdoblja u igri koja imamo, možemo se nadati pozitivnom rezultatu protiv Dubrovčana - smatra Smoje.

Osijek Kelme nikada nije bio napadačka momčad, dobri rezultati gradili su se na čvrstoj i organiziranoj obrani, a odlaskom Gordana Duvančića takva je strategija pala u vodu. Ove sezone Osječani prelako primaju pogotke, a problemi s realizacijom su i dalje prisutni. Fascinantna je statistika iz susreta protiv Crnice. U njemu je osječka momčad potrošila čak 53 udarca prema vratima za samo tri pogotka, dok su gosti svojih pet golova zabili iz 14 pokušaja. Pametnom dovoljno. Inače, za susret protiv Squarea Smoje neće moći računati na usluge Ivice Majića koji ima tri žuta kartona.

Večerašnja utakmica u Zrinjevcu počinje u 20 sati.

Dalibor Keler
TABLICA
1.NV Apfel       9       7       1       1       43:21       22

2.Vrgorac       9       5       3       1       40:23       18

3.Crnica       9       4       4       1       34:27       16

4.Uspinjača G.       9       4       3       2       32:25       15

5.F. Dinamo       9       4       3       2       30:23       15

6.Universitas       9       4       3       2       24:20       15

7.Square       8       4       1       3       29:21       13

8.Alumnus       9       2       3       4       26:36       9

9.Brod 035       9       2       2       5       24:35       8

10.Split       8       2       1       5       12:23       7

11.Os. Kelme       9       1       1       6       18:36       4

12.Jesenje       9       0       3       6       19:40       3
PAROVI 10. KOLA
U 10. kolu Prve hrvatske malonogometne lige sastaju se: Novo vrijeme Apfel (Makarska) - Universitas (Split), Split - Vrgorac, Crnica - Brod 035 (TV- Arenasport), Osijek Kelme - Square (Dubrovnik), Uspinjača Gimka (Zagreb) - Alumnus Sesvete.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike