Sport
ŽOK OSIJEK

Vratiti čelo pa na derbi u Zadar
Objavljeno 6. prosinca, 2018.

Nakon dugo vremena odbojkašice Osijeka nisu na čelu prvoligaške karavane. Učenice trenera Miroslava Đekića držale su vrh ljestvice Prve hrvatske lige sve do prošlog vikenda, premda su ostvarile pobjedu u slavonskom ogledu u Novoj Gradiški. Kako su u gostima kod slavonskih rivalki slavile u pet setova, uzele su dva boda, što su iskoristile odbojkašice Zadra koje su protiv OK Dinamo na domaćem parketu izborile puni plijen (3:19) te s tom pobjedom uspjele preuzeti vodstvo, a Osječanke istisnule na drugu poziciju. U redovima ŽOK Osijek vjeruju kako su Zadranke samo privremeno na vrhu.

- Dugo smo bili vodeći, a jedinicu možemo vratiti možda već predstojećeg vikenda, stoga se ne opterećujemo trenutačnim poretkom. Najvažnije je da smo dosadašnji dio prvenstva odradili na visokoj razini te da tako i nastavimo - smireno će trener Đekić, koji ima razloga za zadovoljstvo.

Osječanke su šest uvodnih kola odradile bez poraza, prvi i zasada jedini stigao je potom u Splitu, gdje su Grahovac, Krivić, Šimunec i ostale izgubile od sastava koji je u samom vrhu.

- Iza sebe smo ostavili gostujuću seriju od tri utakmice koja je nudila dosta iskušenja. Znali smo da će u Splitu biti teško, šteta što nakon dobivenog prvog seta nismo nastavili u istom stilu. Izgubili smo, ali to nas nije poremetilo. Imali smo potom utakmicu kod Kostrene, gdje smo bez problema vratili pobjedničko raspoloženje. Bilo je to važno uoči Nove Gradiške - naglašava trener odbojkašica s Drave, koje su potom i drugi put u sezoni iz slavonskog derbija izišle kao pobjednice nakon pet setova.

- Ova posljednja pobjeda svakako ima težinu jer iz Nove Gradiške bodovi se ne odnose lako. Igrali smo protiv sastava koji je sve prethodne četiri utakmice kod kuće riješio u svoju korist. Znali smo da će biti neizvjesno, isto je bilo i u našem Gradskom vrtu, a naravno da mene veseli spoznaja da smo u stanju ovakve egal utakmice na kraju riješiti u našu korist - kaže trener ŽOK-a Osijek.

Nakon mjesec dana izbivanja, ponovo se igra na domaćem parketu. U goste stiže "fenjeraš", što sugerira lagan posao.

- Drenova je posljednja, ali to ne znači da ćemo ju dočekati bahati. Naravno, ako sve bude prema planu, priliku za nastup dobit će i one igračice s manjom minutažom. Idemo redom, teba prvo arhivirati Drenovu, a onda punom snagom na derbi u Zadar - najavljuje Miroslav Đekić. Inače, Zadranke u sljedećem kolu (9. prosinca) gostuju u Splitu.
N. Benčina
Tablica
1.Zadar       9       8       1       24:6       23

2.Osijek        9       8       1       25:7       22

3.Split       9       7       2        22:12 20

4.Dinamo       9       5        4 20:12       17

5.N. Gradiška       9       4       5        17:19       13

6.Kostrena       9       3       6       11:20 19

7.Azena       9       1       8       6:25       4

8.Drenova       9       0       9       3:27       0
Možda ste propustili...

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

Najčitanije iz rubrike