Regija
OPĆINA MAGADENOVAC PRIPREMILA NIZ VAŽNIH PROJEKATA

Načelnik Živković: Ljudi su nam važniji od infrastrukture
Objavljeno 7. prosinca, 2018.
MAGADENOVAC

Mala Općina Magadenovac u miholjačkom kraju već niz godina privlači pozornost svojim projektima i inicijativama.

Financijska stabilnost, iza koje uglavnom stoji naftna renta s naftnih i plinskih polja, Magadenovčanima je dugo bila dobar temelj za brojne infrastrukturne projekte, a otkad se ona počela smanjivati, u općinskoj se upravi sve više okreću drugim oblicima financiranja i prijavljivanju na brojne različite domaće i europske natječaje i Fondove. I u idućoj godini mogu se očekivati brojni novi projekti, najavljuje načelnik općine Magadenovac, Stjepan Živković.

- U planu nam je adaptacija Mjesnog doma u Magadenovcu, koji je nominiran za Program ruralnog razvoja, a kako želimo urediti i modernizirati i Društveni dom i u Kućancima, i ovaj drugi projekt željeli bismo nominirati na neki od Fondova kako bi nam se pomoglo u sufinanciranju projekta. Naime, to je relativno novi plan i projekt koji se zapravo nametnuo nakon što smo nedavno uz isti objekt otkupili jednu zgradu koja je bila u stečaju, gdje želimo preseliti prostor Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a Dom u Kućancima ostaviti za društvene skupove i potrebe u zajednici - otkriva načelnik Živković podsjećajući i kako su upravo u tijeku radovi na dovršenju gradnje Mjesnog doma u Beničancima. Nakon što je bilo problema s izvođačima radova i rokovima za taj projekt, Magadenovčani ovaj put kreću u nastavak radova koji obuhvaćaju građevinsko-obrtničke radove, elektroinstalaterske radove, strojarske radove, vodovod i kanalizaciju i prometnice. Ukupna vrijednost radova iznose više od milijun kuna s PDV-om, a radove izvodi tvrtka Karašica - Vučica d.d. Donji Miholjac.

Uz ovogodišnju gradnju parkirališta ispred groblja u Lacićima, načelnik Magadenovca Stjepan Živković ovih je dana potpisao novi ugovor. Ričeč jeo ugovoru oko sufinanciranja gradnje parkirališta koje će se graditi ispred groblja u Kućancima. Parkiralište će imati kapacitet 47 parkirališnih mjesta, a sve zajedno će koštati nešto više od pola milijuna kuna. kako ističu u općini magadenovac, nakon toga za iduće razdoblje im preostaje jedino još riješiti pitanje gradnje parkirališta ispred groblja u Beničancima.

Kako i u idućem razdoblju nastavljaju sa provedbom socijalnih mjera, već sada su predvidjeli iznos od četvrt milijuna kuna koji će usmjeriti za pomoć mladim obiteljima pri kupnji ili adaptaciji obiteljskih kuća na području općine s 30, odnosno 15.000 kuna po obitelji. Živković je ponosan što se već u prvoj godini uvođenja ove mjere na ovim prostorima prijavilo 13 obitelji, a s obzirom na interes, i u idućoj godini bar bi petnaestak mladih obitelji najmanje na deset godina trebalo riješiti svoje stambeno pitanje, očekuje Živković. L.Aničić
Veliki problem gradnja kanalizacije
“Jedini veliki problem s kojim se bezuspješno borimo godinama jest problem gradnje kanalizacijske mreže koja bi umnogome pridonijela povećanju kvalitete života. Držimo da je ovaj problem ujedno i zdravstveno pitanje jer bismo njegovim rješavanjem konačno riješili i problem septičkih jama s pomoću kojih trenutačno ovdje funkcionira odvodnja”, poručuje načelnik.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike