Mozaik
SEAN PENN

Priprema film o ubijenom novinaru
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
Američki glumac Sean Penn u srijedu je posjetio Istanbul gdje priprema dokumentarni film o saudijskom novinaru Jamalu Khashoggiju, ubijenom prije dva mjeseca u saudijskom konzulatu u Istanbulu, izvijestili su mediji. Turska državna agencija Anadolija navodi da je dobitnik dvaju Oscara došao pred saudijski konzulat gdje je njegova ekipa snimala. Penn, angažirani glumac i redatelj poznat je po svojim političkim stajalištima i debatama u Sjedinjenim Državama, ali i šire. Tako je 2015. s glumicom Kate del Castillo snimio razgovor s meksičkim narkodilerom Joaquin "El Chapo" Guzmanom, koji je tada bio u bijegu.

Sean Penn je dva puta dobio Oscara za najboljeg glumca, 2004. godine za ulogu u "Mističnoj rijeci" i 2009. godine za film "Milk", o lokalnom vijećniku iz San Francisca koji se javno deklarirao kao homoseksualac, a ubijen je 70-ih godina prošlog stoljeća.

Khashoggi, kolumnist Washington Posta, koji je kritizirao saudijsku vladu i njezina, de facto čelnika, prijestolonasljednika Mohameda bin Salmana, ubijen je 2. listopada.H
Najčitanije iz rubrike