TvObzor
PAULA ČATIPOVIĆ

Moj idealni dečko mora biti šašav, blesav i uvijek spreman na zabavu
Objavljeno 7. prosinca, 2018.
Nemam jasno definirano kako želim da se moja televizijska karijera razvija, meni je važno da s vremenom sama vidim svoj napredak

Novo ruho popularne igre Loto donijelo je sa sobom i novu voditeljicu. Ambiciozna i svestrana Paula Čatipović, atraktivna studentica novinarstva, uz svoje je brojne studentske obveze istodobno gradila uspješnu karijeru modela i prezenterice tjednih najava i događaja za internetsku verziju Televizije Student. Sudjelovala je i u prvoj hrvatskoj HBO seriji “Uspjeh”, a napisala je i dječji roman “Zajedno do kraja”.

Prema svemu tome, jasno je da Paulino vrijeme tek dolazi te da neće stati na tome. Ona ne voli biti na jednom mjestu, prezire sve što je dosadno, obično ili monotono. Dok čekamo njezine nove uspjehe, zbog kojih bi možda odbila razgovor za TV Obzor, uhvatili smo je sada, dok je još prizemljena.

Moj san
Odmah na početku razgovora moramo istaknuti da ste postali Loto djevojka sa samo 21 godinom! Jeste li, kad ste kao djevojčica gledali prekrasne Loto djevojke na televiziji, maštali da ćete se jednog dana naći na njihovu mjestu?

- Nisam. Moj san se jasno definirao puno kasnije u životu i nije išao decidirano na Loto, nego na televiziju općenito. Ipak, iznimno mi je drago što je otišao u ovom smjeru u kojem se sada razvija.

Sada kad ste dobili ovu veliku priliku, kakvi su komentari okoline? I, što je najvažnije, jeste li ispunili vlastita očekivanja? Kako su prošle prve emisije?

- Meni bliski ljudi puni su podrške i iznimno sretni zbog mene. Redovito mi daju do znanja da je to tako i jako mi je drago zbog toga. Svoja sam očekivanja i premašila prvim emisijama, a osobno mi je svaka sve bolja!

Ako se ne varamo, odsad vam više nije dopušteno igrati Loto. No jeste li prije igrali koju od igara na sreću Hrvatske lutrije? Jeste li nešto osvojili – ili možda netko od vaših?

- Ne znam zašto to svi misle. Svi mi koji radimo u Lotu smijemo igrati kao i svi drugi. Naravno da igram Loto, pogotovo otkako je sedmica redizajnirana. Što se tiče osvajanja, jako puno mojih prijatelja i znanaca počelo je igrati Loto otkad sam voditeljica i često mi šalju fotografije dobitaka.

Svijetla budućnost
Rekli ste da vam je oduvijek bio san postati TV voditeljica. Kad biste dobili priliku na HRT-u voditi bilo kakvu emisiju uz Loto, kakva bi ona, idealno, bila?

- Nemam jasno definirano kako želim da se moja televizijska karijera razvija. Meni je važno da s vremenom sama vidim svoj napredak. Ako vidim napredak, to znači da radim dobro i da se trud isplatio, a gdje ima rada i truda, ima i budućnosti, i to vrlo vjerojatno svijetle budućnosti.

Možete li nam prepričati pozadinu svog puta do voditeljice Lota – što ste sve radili prije

nego što ste se prijavili na audiciju i dobili angažman?

- Oduvijek su me privlačile kamere, fotoaparati, reflektori, nastup... Pa sam se tako bavila modelingom i na taj način zadovoljavala svoje afinitete, ali nije prošlo dugo a HRT je organizirao audiciju, razgovor, pripreme... I potom je slijedio sam posao.

Nešto detaljnije o nastanku knjige “Zajedno do kraja”, koju ste napisali u osnovnoj školi? Radite li ili planirate raditi na novom romanu?

- Roman je pustolovnog i kriminalističkog žanra. Tema je dječji izlet koji se zakomplicira kad se društvo prijatelja nađe na krivom mjestu u krivo vrijeme. Na ideju sam došla jer sam i sama imala 11 godina kad sam ga napisala. U to vrijeme išli smo sa školom na izlet u Novi Vinodolski. Što se tiče novih djela, ja uvijek pišem, ali trenutno samo za sebe.

Zabava i uzbuđenje
Uz sve te uspjehe, sudjelovali ste i u prvoj hrvatskoj seriji HBO Adrije, znakovita naslova

“Uspjeh”, čija se premijera očekuje u siječnju. Po čemu ćete pamtiti to iskustvo?

- To je bilo odlično iskustvo za mene jer sam se upoznala s radom kostimografa, scenarista, redatelja… To su sitnice koje poslije puno znače u radu na televiziji. Jedva čekam premijeru!

Osim što mamite uzdahe mnogih muškaraca diljem Hrvatske, postoji li kakav momak koji

je osvojio vaše srce? Kakav on mora biti da bi vas privukao i zadržao?

- Dečko u kojeg bih se zaljubila definitivno mora odskakati od ostalih. To mi je najvažnije - da nije netko tko se uklapa u masu svojim razmišljanjima, dosadnim stavovima i konvencijama. Mora biti šašav, blesav, uvijek spreman na zabavu i druženja s ekipom. Netko tko će uživati sa mnom u svakom trenutku i činiti to uživanje još boljim i zanimljivijim. Mora me intrigirati.

Kakva je Paula privatno? I može li se reći da ste tipičan horoskopski blizanac?

- Nisam sigurna što “tipičan horoskopski blizanac” znači. Ali mislim da sam negdje pročitala da su iznimno komunikativni. To je zasigurno točno za mene. Također, bilo kakva aktivnost, kreativnost, zabava, uzbuđenje, putovanja... Ja sam tu. Najviše me strah monotonije, rutine i statičnosti.

Razgovarao: Adrian ANDREJEK
STANJE UMA
Kako je izgledalo vaše djetinjstvo u Bjelovaru?

- Savršeno. Bjelovar nije grad u koji se planiram vratiti živjeti jer mi je osobno premalen. Jedino što mi je žao u vezi s tom odlukom jest to što neću ondje jednog dana odgajati djecu. Sve je okruženo prirodom i zaista pogodno za obiteljski život. Ipak, pitanje doma nije stvar lokacije, nego stanje uma, koje su meni moji roditelji vješto priuštili.
Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike