TvObzor
MAGGIE SIFF

Moj lik u Milijardama snažan je i empatičan te dobiva više prostora
Objavljeno 7. prosinca, 2018.
Američka glumica bila je prva prava simpatija Dona Drapera u seriji “Momci s Madisona”, a pojavila se i u šest sezona serije “Sinovi anarhije”

Vezani članci

HRT: TREĆA SEZONA SERIJE “MILIJARDE”

Smiona drama koja preispituje opasnosti ganjanja američkog sna

Čak i ako ne prepoznajete ime Maggie Siff, sigurno ste ju već vidjeli na malim ekranima. Ova je glumica bila prva prava simpatija Dona Drapera u seriji "Momci s Madisona", a pojavila se i u šest sezona serije "Sinovi anarhije". Već tri sezone tumači Wendy Rhoades u dramskoj seriji "Milijarde", koja nekoliko mjeseci nakon finala sezone u Americi stiže i na male ekrane HRT-a.


U nastavku Siff priča o toj ulozi, sadomazo sceni s glavnim glumcem Paulom Giamattijem i tome kako je gotovo umrla kad je glumila s Georgeom Clooneyem.

Slojevit lik


Što vas je u početku privuklo liku Wendy?


- Mnogo stvari. Impresioniralo me koliko je taj lik slojevito prikazan već na prvoj stranici scenarija pilot-epizode. To je neobično. Bila sam vrlo uzbuđena dok sam čitala. Kad sam došla do kraja, shvatila sam kako je dominantna i to mi je bio zanimljiv osjećaj.

Na prvu se čini da muškarci dominiraju serijom, ali Wendy je zapravo jedan od najsnažnijih likova.


- Ona ima supermoći, zar ne? Ima muda baš kao i bilo koji od tih muškaraca. Spremna je plivati u vodama Axe Capitala sa svim tim alfa-mužjacima i pomagati im, voditi ih, ograničavati ih. Ima mnogo moći i utjecaja, ali je i nevjerojatno empatična. Obučavaju je vrlo vješti psihijatri i treneri. Uspješno se nosi i s muževnom i sa ženstvenom energijom. I jako je pametna. Mislim, svi su oni ludo pametni, ali ona je na posebnoj razini.

Što Wendy misli o tim muškarcima koji žude za novcem i moći?


- Suosjeća s njima. Zaljubljena je u ljude koji djeluju na visokoj razini, iznimno ih poštuje. Imala bi jednak osjećaj za uspješne sportaše, predsjednike ili senatore, ljude koji se kreću po tankoj liniji i ne teturaju. Smatram da je to izvanredna osobina.

Napor i poniženje


Kako je bilo snimati uvodnu, dominantnu scenu s Paulom Giamattijem?


- Mnogo smo se smijali. Bili smo svjesni toga da će u jednom trenutku postati neugodno i da ćemo to dugo snimati, pa će osim napora izazvati i poniženje. Zbijali smo šale na račun onoga drugoga. Paul me stalno nasmijavao. Sjajno smo se zabavljali. Kad smo se malo bolje upoznali i opustili se, bili smo spremni baciti se na posao, koji je uključivao vezanje i mokrenje.

Radili ste s nekoliko šarmantnih glumaca kao što su Damian Lewis i Jon Hamm. Kako se suzdržite kad snimate scene s njima?


- Oni su samo dečki. Glumci su i svi radimo istu stvar. To je naš posao. Znam, čudno je to naše zanimanje… Jedan od prvih profesionalnih angažmana imala sam s Georgeom Clooneyem, scenarij je od mene zahtijevao da mu izreknem samo jednu rečenicu i mislila sam da ću umrijeti! Mislila sam da će mi se moždane stanice rasprsnuti i da ću odletjeti. Bilo je tako čudno gledati i razgovarati s nekim kome si se godinama divila. No sad više nije tako. Sve se mijenja kako vrijeme prolazi.

Što vam uloga u Milijardama pruža kao glumici a da Momci s Madisona i Sinovi anarhije nisu?



- U Sinovima anarhije utjelovila sam zanimljiv karakter: ona je bila jaka, ali istovremeno tip žene koja je u sjeni svog muškarca. Bila je nesigurna, borila se i patila. Bila je to potpuno drukčija serija s potpuno drukčijim ljudima u središtu zbivanja – ljudima koji su puni sirovih, neprerađenih emocija, što ih je dovodilo do posttraumatskog stresa. Moj sadašnji lik izražen je na mnogo različitih načina – intelektualnih, emocionalnih i psihološko-duhovnih. Osim toga, imam više prostora u cijeloj priči, što mi je lijepo kao glumici.

Pripremio: Adrian ANDREJEK
Milijarde 3

HTV 2, utorkom u 20.05
OSOBNA ISKAZNICA
IME I PREZIME:

Maggie Siff

DATUM ROĐENJA:

21. lipnja 1974.

MJESTO ROĐENJA:

Bronx, New York

LJUBAV:

suprug Paul Ratliff

DJECA:

kći Lucy
Najčitanije iz rubrike