Regija
SPORTSKA DVORANA U BOROVU NASELJU

U 2019. godini milijunska
ulaganja u sport u Vukovaru
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
Gradonačelnik Penava naveo je ulaganja od desetak milijuna kuna
VUKOVAR - Sportska dvorana na Trgu Dražena Petrovića u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje od sada će, investicijom od gotovo milijun kuna, biti pogodna za sportska natjecanja najvišeg ranga - izjavio je to jučer novinarima gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.Ta je dvorana, obnovljena nakon Domovinskog rata, inače mjesto gdje se raznim sportskim aktivnostima bave stotine djece i mladih sportaša ili odraslih rekreativaca.

Penava je sa suradnicima bio u obilasku dvorane u kojoj je netom zamijenjena podna podloga.

- Stavljena je moderna podloga, u smislu da zadovoljava sve standarde i ima potrebne certifikate za održavanje sportskih natjecanja. Investicija je to koja nije možda na prvu zamjetna, ali je doista potrebna, posebice zbog mladih Vukovara - rekao je gradonačelnik. Dodao je da se investiciju uspjelo realizirati zahvaljujući Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara, istaknuvši i kako je to jedna u nizu mjera kojima se u proteklim godinama ulagalo u vukovarski sport i sportaše bez obzira na to o kojem je sportu riječ. Kako je rečeno, plan za promjenu poda u Sportskoj dvorani potaknut je konstantnim popravcima postojećeg zbog lošeg parketa, kao i samog načina postavljanja, ali i zbog sportova koji se provode u dvorani, a zbog svojih specifičnosti u korištenju opreme potrebno je osigurati posebna ojačanja i prihvate. Ugrađen je površinsko-elastični sportski pod marke Haro Sports Flooring, parket koji ima FIBA I IHF certifikat, a kao model odabran je Helsinki 10, površinsko-elastični sportski pod sportske i višenamjenske primjene pogodan za podno grijanje, ukupne visine 39,6 milimetara.

Penava je najavio i da bi u 2019. godini i dvorana i njezino okruženje trebali doživjeti "cjelokupnu promjenu", čime bi i taj objekt bio u rangu novog Plivališta Vukovar, koje se nalazi u neposrednoj blizini. Spomenuo je i kako prostor trga ispred dvorane sada "odaje predratnu sliku, punu rupa" što ne priliči okružju dva reprezentivna objekta kakvi su Sportska dvorana i Plivalište. Riječ je, naveo je, o investiciji od oko četiri milijuna kuna koja bi se, dodatnim projektima, u sljedećim godinama popela i iznad deset milijuna kuna. U tom kontekstu spomenuo je i niz novih sadržaja, poput stijene za slobodno penjanje na samoj dvorani, kao i već realizirane projekte što ih provodi Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima u gradu Vukovaru, poput sadržaja za tenisače i ulaganja u kuglanu.

- Promjenom parketa stvorili smo uvjete da se osim košarkaša, rukometaša, odbojkaša, nogometaša, istom dvoranom mogu koristiti i dizači utega, kao i gimnastičari, a time će i tribine biti popunjene gledateljima. Učinili smo taj prostor multifunkcionalnim, tako da ga širi broj sportskih klubova može koristiti - naveo je ravnatelj spomenute ustanove Ivan Szabo, dodajući da su mladi Vukovarci najčešći korisnici sportskih objekata.

Sanja Butigan
Klubovi se žele natjecati u Vukovaru
Prema riječima Szabe, Sportska dvorana je u dobrom stanju, a u planu je raditi na energetskim uštedama. “Cjelokupan prostor objekta stavljen je u sportsku funkciju”, zaključio je, dodavši da cijena održavanja Sportske dvorane “ne iskače iz prosjeka” ostalih gradova i da “bilo kakvo ulaganje u mlade, u sport kao idealan medij za socijalizaciju, pogotovu u Vukovaru, nije preskupo”. Prema riječima predsjednice Fonda za obnovu i razvoj Vukovara Ljiljane Blažević, u Sportsku dvoranu se sustavno ulaže. “Dvorana služi za sve naše sportaše i rekreativce, no dižemo ljestvicu više tako da osposobljavamo sportske objekte da se u njima mogu održavati vrhunska natjecanja jer sve više je interesa klubova iz Hrvatske i inozemstva za održavanje natjecanja baš u Vukovaru, a to donosi koristi i na polju gospodarstva i zapošljavanja”, istaknula je, najavivši i uređenje teniskih terena.

Blažević je dodala i da se radi na velikom razvojnom projektu Sportskog centra Vukovar, u suradnji s Gradom Vukovarom, i da se “priča sporta jako dobro razvija”.
Možda ste propustili...

OSAM PRIRODNIH NEPOGODA

Štete veće od 400 milijuna kuna

U SPOMEN NA VUKOVARSKI DATUM 24. KOLOVOZA 1991.

U subotu Dan vukovarskih branitelja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE: STOP ORUŽJU

Đakovo: Centar za socijalnu
skrb dobit će detektor metala

2

DANAS MEĐUNARODNI DAN BIJELE RODE

U Noskovcima je jedino Oporavilište za ozlijeđene rode

3

PRVI NAŠIČANIN NA NAJVIŠI VRH EUROPE PENJAO SE 10 SATI

Hrvoje Tržić je nakon
svog povijesnog uspjeha
poručio: “Ne odustajte”